tranzactii bitcoin
Finante

Cum incepem tranzactiile cu Bitcoin

Distribuie mai departe

Bitcoin este lider in materie de moneda digitala criptata, fiind totodata si prima de aceste fel lansata vreodata.

Pe masura ce oamenii au inteles multiplele avantaje pe care acest nou sistem de plata electronica le poate oferi, increderea si gradul de acceptare au crescut considerabil, tot mai multi oameni incepand sa utilizeze aceasta moneda.

Daca vrei si tu sa incepi sa folosesti moneda viitorului, atunci trebuie sa citesti urmatorul ghid, ce prezinta pe scurt care sunt pasii de urmat pentru a avea propriile tale monede Bitcoin si astfel libertatea de a-i cheltui in siguranta.

Pasul 1 – Descarca un portofel Bitcoin.

Un portofel Bitcoin este un portofel electronic (e-wallet), o aplicatie sau un program care iti permite sa primesti si sa trimiti bitcoini. Aplicatia poate fi descarcata pe un dispozitiv precum computer, tableta sau telefon inteligent, ori poate fi stocata undeva intr-un cloud, de unde o poti accesa practic de oriunde.

Acest portofel digital iti permite sa cumperi Bitcoin, sa ii pastrezi, sa ii administrezi – portofelul tine o balanta a tuturor tranzactiilor, sa vinzi Bitcoin sau sa faci plati cu ei.

Exista multe tipuri de astfel de portofele si este bine sa te interesezi care dintre acestea ti se potrivesc cel mai bine si care si corespund din punct de vedere al accesului si al securitatii.

Pasul 2 – Obtine Bitcoin

Acum, pentru ca avem un portofel, adica avem unde sa primim monedele electronice, putem trece la pasul doi, si anume acela de a pune bani acolo. Desi exista mai multe moduri in care poti obtine bitcoini, cea mai simpla, mai rapida si mai sigura metoda este aceea de a cumpara Bitcoin prin intermediul unui Bitcoin Exchange. Acesta este un fel de casa de schimb valutar online specializata in tranzactionarea de bitcoini. Prin intermediul acestuia se poate cumpara sau vinde Bitcoin la cursul de schimb al momentului. Nu este nevoie decat de portofelul bitcoin si de un cont bancar (pentru valuta FIAT).

Pasul 3 – Utilizarea efectiva a monedelor

Pentru a putea trimite Bitcoini catre un alt utilizator trebuie parcurse cateva etape simple, dar care necesita atentie.

1. Se copiaza adresa publica Bitcoin a receptorului (adica a celui ce urmeaza sa primeasca banii). Aceasta este de fapt adresa portofelului sau, caci tranzactiile se fac numai intre portofele. O metoda mai simpla este aceea de a scana codul QR din portofelul acestuia sau de pe o factura.

2. Din portofelul electronic se alege optiunea „Trimitere” si se insereaza adresa respectiva in campul corespunzator

3. Se completeaza suma ce se doreste a fi trimisa (in functie de modelul de portofel este afisata si contravaloarea ei in moneda FIAT)

4. Se confirma corectitudinea adresei si a sumei introduse

5. Se apasa buton „Trimite”

Fiecare transfer necesita semnatura celui ce trimite, fara de care destinatarul nu poate avea efectiv banii. Aceasta metoda de siguranta este cea care nu permite ca tranzactiile sa fie deturnate in timp ce bitcoinii sunt transferati prin internet.

Acesti trei mari pasi in utilizarea Bitcoin stau la baza sistemului deja consacrat de transfer de bani si plati online. Mai multe detalii pe pagina de Intrebari si Raspunsuri despre Bitcoin oferita de https://bitcoin-shop.ro .

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *