Idei de afaceri

Comertul cu haine second hand

Distribuie mai departe

Va propun in cadrul acestui articol un pont de afacere si anume comertul cu amanuntul cu haine second hand.
Aceasta afacere s-a dezvoltat brusc o data cu venirea crizei economice mondiale. A avut o buna dezvoltare numai in tarile slab dezvoltate economic, asa cum este si Romania.
Importul se face din tarile dezvoltate in special din Europa, deoarece costul transportului este mult mai mic decat din America. Deobicei exista firme specializate in import de haine second hand care lucreaza numai cu cantitati foarte mari.
Costul importului de haine second variaza in functie de mai multi factori: volumul hainelor, greutatea acestora si mai ales tipul lor. Hainele de tip blanuri sunt mult mai scumpe decat cele cazuale de zi cu zi (treninguri, tricouri, incaltaminte obisnuita).
Vadul cuprinde in general persoane in varsta (pensionari) dar si oamenii cu venituri foarte mici.
Spatiul comercial nu este foarte important asa ca in alte afaceri cu haine noi de exemplu. Clientii vor veni cat timp spatiul este situat intr-o piata publica sau o zona de acest gen. Ideea este ca sa va atrageti clientii prin preturi mici si prin calitatea superioara fata de produsele noi importate din China. Starea acestora este desigur foarte importanta deoarece acestea nu trebuie sa fie degradate foarte tare.
Dupa un studiu efectuat pe un esantion de 10 firme din mediul urban dar si rural cifra de afacere este de aproximativ 30.000 euro pe an, societati cu un singur spatiu de deschidere.
Pentru o cifra de afacere anuala de 30.000 euro profitul difera in functie de cheltuielile de intretinere a firmei.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *