motoare pneumatice parker din otel
Industrie

Atuurile motoarelor pneumatice din otel inoxidabil

Distribuie mai departe

motoare pneumatice parker din otelUna din  ramurile de activitate care opereaza in parametri normali chiar si in aceasta perioada de criza financiara este cea ce deriva din industria alimentare. Oricare ar fi subdomeniul ei, piata careia i se adreseaza, ea reuseste sa se mentina la un nivel acceptabil. Insa dincolo de marketing, de reclame si promovare, se afla unule dintre cele  mai speciale tehnologii. Acestea trebuie sa se incadreze in anumite norme, sa asigure o functionare corecta si in acelasi timp sa indeplineasca standardele de sanatate impuse de Uniunea Europeana sau de guvernele statelor respective. Despre un anumit tip de aparatura utilizata aici vom vorbi in acest articol – descopera motoare pneumatice potrivite pentru procesele specifice fiecarei afaceri de acest tip.

 

O incredere tot mai mare este acordata si in tara noastra acestor motoare ce provin de la producatorul de renume mondial – Parker. Numeroase cataloage online (sau disponibile in magazinele si reprezentantele locale) prezinta variate modele si serii ce se preteaza foarte bine utilizarii in industria producatoare de alimente – seria P1V-S, de exemplu, raspunde unor nevoie des intalnite.

 

  • Motoare pneumatice din otel inoxidabil

Aceasta este una din ramurile de motoare  pneumatice ce  sunt recomandate in industria alimentara, in special datorita metalelor folosite (fiind vorba de operatiuni ce implica apa, umezeala, sucuri sau alimente). Prevenirea coroziunii este astfel un aspect necesar (adevarat desigur si in cazul altor apllicatii.  Parker P1V-S are sapte marimi distincte.

Puterea acestora se intinde intre 20 si 1200  de wati. Mai mult ele pot opera la viteza de la 5 pana la 24000 rpm.

Din punct de vedere al constructiei, trebuie precizat ca motorul pneumatic si echipamentul reductor sunt plasate intr-o cutie de otel inoxidabil bine finisat; acesta din urma este sigilat cu un o-ring din cauciuc cu fluor.  Nu in ultimul rand, canalul de evacuare (realizat si el dintr-un otel inoxidabil de calitate superioara), beneficiaza de un sigiliu de cauciuc cu fluor.

 

Aceste clase de motoare pneumatice sunt realizate avandu-se in vedere elemente precum igiena si curatenia. Tocmai de aici provine si forma cilindrica, fara sectiuni, portiuni ori alte zone ce sa poata strange si depozita bacterii sau mizerii. Un o-ring este amplasat pentru a sigila cele doua jumatati (in aceeasi directie, de a tine contaminarea departe).  Totusi, aceste produse fac fata cu brio materialelor puternice sau agresive de curatare.

 

Un ultim atuu ar fi lipsa necesitatii ungerii – lucru ce duce la costuri de intretinere mai mici, pe de o parte; in egala masura, dispare posibilitatea a anumite cantitati de lichid de ungere sa fie eliminate in mod gresit. Consumul acestora se incadreaza in asteptarile celor mai multi dintre cei care lucreaza cu astfel de echipamente, in vreme ce puterea si capacitatea sunt remarcabile. O schita tehnica, cat si alte imagini si informatii legate de aceste motoare pneumatice gasiti aici. Pentru mai multe detalii legate de alte serii de astfel de produse, nu ezitati sa consultati pagina de categorie pentru motoare pneumatice, direct in magazin.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *