Sistemul de lucru hybrid, noua normalitate?
2 mins read

Sistemul de lucru hybrid, noua normalitate?

Conform unui studiu efectuat de WeWork, gigantul in materie de coworking afirma: salariatii si companiile deopotriva nu isi doresc o reintoarecere la lumea de dinainte. Viitorul va fi hybrid sau deloc.

Telemunca a fost numita de multi “noua normalitate”. Cu alte cuvinte, de mai bine de un an acceptam faptul ca nu mai lucram in conditiile normale, cu care eram obisnuiti pana la izbucnirea pandemiei. Specialistii din domeniul muncii au afirmat urmatorul lucru: chiar daca situatia actuala este exceptionala, nu ne mai intoarcem in trecut odata pandemia incheiata. Bineinteles, 100% munca online nu este un lucru imposibil in unele domenii insa, in universul profesional de maine, munca va fi majoritara hybrid.

Salariatii vor avea posibilitatea sa munceasca in spatii diferite, in functie de diferitele momentele ale saptamanii sau chiar ale zilei.

Incep ziua de munca acasa, trec pe la birou pentru a asista la o sedinta sau la o reuniune mai importanta, sau la o intalnire cu colegii intr-un spatiu de coworking si termina cu cina la un restaurant sau la un pahar pe o terasa.
Obiectivul global al unui model hybrid este acela de a raspunde la un mare evantai de nevoi ale angajatilor, fie ca este vorba despre nevoia de a se concentra sau de a colabora, de unde necesitatea de a impaca obligatiile familiale si munca.

Salariatii isi doresc in egala masura sa dispuna de un spatiu in afara domiciliului pentru a munci din cand in cand.
In orice caz, pe viitor, modelul hybrid de munca va trebui sa gaseasca un echilibru intre munca la birou si cea de la distanta pentru avantaje maxime si dezavantaje minime. Acest lucru este posibil cu solutii sustenabile, solutii care sa vina in ajutorul angajatilor si companililor in ambele modele de lucru, atat cea hybrid cat si cea de la distanta.

Lasă un răspuns