Marketing

Cateva greseli de evitat pentru a motiva o echipa

Distribuie mai departe

Sa motivezi o echipa este o veritabila meserie in sine. Trebuie sa stii cum sa intretii o echipa, cum sa ai grija de ea dar trebuie sa stii si care sunt greselile de evitat.

Care sunt deci greselile de evitat atunci cand vrei sa ai cea mai motivata echipa?

Te crezi indispensabil. Nu trebuie deci sa te crezi indispensabil, sa vrei sa controlezi totul si pana la urma sa ajungi la burn-out. Nu este o practica tocmai sanatoasa.

Nu incerca sa manipulezi o echipa. Nu spui care sunt lucrurile care le doresti sa se intample, ci astepti ca cei din jurul sa ghiceasca asta… iata o alta greseala majora pe care o poti face atunci cand conduci o echipa. Nu incerca prin cai indirecte sa ii faci sa inteleaga pe cei din jurul tau ce iti doresti. Este o practica manipulatoare a care ar trebui sa incerci sa renunti.

Nu esti niciodata multumit. Un bun manager nu ar trebui sa fie mereu nemultumit, foarte exigent cu el insusi si cu propria echipa. Nu ar trebui sa fii mereu de parere ca nimic nu este de ajuns pentru a te satisface. Daca cei din echipa ta au reusit sa duca la bun sfarsit un obiectiv, dand 130% din ei, e mare pacat deoarece ar fi putut sa dea 131%. Este o forma de insatisfactie cronica care te va epuiza atat pe tine cat si pe cei din jurul tau.

Nu ai viziuni, nu iti fixezi obiective sau scopuri, nici nu propui proiecte. O alta greseala care ar trebui sa fie evitata. Daca tu nu iei atitidine si nu dai exemplu, atunci cine?

Ai impresia ca spiritul de echipa este un lucru care vine de la sine. In acest caz ar trebui sa ai mai mare grija de coeziunea grupului si de interactiunile din sanul sau.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *