seoboost
Marketing Publicitate online

Cum se plateste o campanie de optimizare SEO?

Distribuie mai departe

Aproape toate afacerile din mediul online ar trebui sa apeleze la servicii de optimizare SEO pentru a-si spori vizibilitatea in motoarele de cautare. Desi in Romania antreprenorii au o oare care teama cand cauta o firma SEO, lucrurile tind sa mearga spre bine. Apar tot mai multe firme si experti care ofera astfel de servicii, motiv pentru care pretul acestora este intr-o scadere usoara.

seoboostProblema cea mai mare de care se lovesc antreprenorii este legata de bugetul alocat acestor servicii. Multi nu stiu cat de importanta este o campanie de optimizare SEO si, de aceea, nu vor sa platesca sume de bani care nu sunt mari in comparatie cu rezultatele care vor aparea dupa terminarea campaniei. Pe de alta parte, nici firmele care ofera servicii SEO nu stiu exact cum e mai bine sa-si taxeze clientii. Majoritatea firmelor SEO din Romania folosesc unul din urmatoarele planuri tarifare:

  • taxa lunara – acest plan tarifar este cel mai folosit. Presupune plata unei taxe lunare in schimbul unor servicii SEO prestabilite. Dupa parerea mea, este un plan tarifar bun, mai ales daca firma SEO ofera la sfarsitul fiearei luni rapoarte detaliate despre performantele si modificarile aduse site-ului clientului.
  • contract cu plata fixa – Multe agentii SEO ofera un astfel de plan tarifar care are si plusuri si minusuri. Plusurile notabile sunt reprezentate de faptul ca clientul stie exact cati bani il vor costa toata serviciile si ca nu va mai fi nevoit sa plateasca in plus. Cel mai mare minus ar fi faptul ca firma SEO poate incasa banii fara sa faca nimic, atata timp cat in contract este specificat faptul ca clientul nu-si va recupera banii daca anumite obiective nu sunt atinse.
  • plata pe ora – De obicei, acest plan tarifar este folosit de expertii SEO individuali, care lucreaza singuri si nu in cadrul unei agentii. Este un plan bun, dar care poate fi destul de costisitor.
  • oferta personalizata – o alta modalitate de plata destul de corecta si eficienta. Presupune  stabilirea unor obiective personalizate pentru fiecare client si plata acestora in momentul in care sunt atinse.

Unele firme care presteaza servicii de optimizare SEO ofera toata aceste modalitati de plata, in functie de decizia clientului. Din punctul meu de vedere, cel mai indicat plan tarifar ar fi cel cu taxa lunara, insa in unele situatii, celalalte planuri pot reprezenta o alegere mai buna.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *