De ce sa integrezi e-sport in strategia ta de marketing?
2 mins read

De ce sa integrezi e-sport in strategia ta de marketing?

Profesionistii din domeniul marketingului trebuie sa fie mereu in tendinte, fara discutie. Insa, se intampla uneori sa fie in intarziere in unele domenii, mai ales atunci cand vine vorba despre e-sport. Acest domeniu a cunoscut o veritabila explozie in ultimii ani: numai putin de 4 milioane de europeni au urmarit deja o competitie de e-sport. In 2017, jocul League of Legends a adunat peste 50 de milioane de vizualizari la nivel mondial.

In zilele noastre, publicul ar face orice sa evite publicitatea, fie pe Internet, fie la televizor.oamenii vor, inainte de toate, o experienta personalizata si este important sa asculti nevoile si cerintele publicului tinta, mai ales in cadrul strategiei de marketing.

De ce ar trebui marcile sa mizeze pe e-sport?

E-sport este o piata in plina expasiune. Numeroase sunt marcile care au adoptat aceasta strategie de marketing: printre ele se numara si Coca-Cola care a mers si mai departe si si-a lansat propriul canal de e-sport pe Twich, Coke Esports. Organizeaza chiar si turnee specifice, precum cel de fotbal FIFA 18. Piata fiind in continua dezvoltare, este o modalitate interesanta de a atrage publicul tanar.

Burger King, Wendy’s, Honda, toate aceste nume mari au decis sa sponsorizeze echipe in jocuri precum League of Legends sau Fortnite. Aceasta tehnica le permite sa difuzeze spoturi publicitare scurte pe platforme multiple: YouTube, Reddit, Facebook sau Twich.

Cum iti poti crea strategia de marketing?

Obiectivul numarul 1 pentru toti cei care au nevoie de o strategie de marketing ramane sponsorizarea. Industria este inca tanara si noi jocuri isi fac aparitia an de an pe aceasta piata infloritoare. Oportunitatile sunt drept urmare multiple si publicul divers. O marca isi poate crea propria echipa sau sa treaca la o agentie pentru a sponoriza una deja existenta. Suna interesant, nu-i asa?

Lasă un răspuns