inregistrare marci
Afaceri Idei de afaceri

Monitorizarea pentru marci inregistrate

Distribuie mai departe

inregistrare marciO marca inregistrata te ajuta sa iti protejezi afacerea prin produsele sau serviciile pe care le comercializezi, prin faptul ca esti unicul detinator al drepturilor asupra marcii inregistrate.

Cu toate acestea, exista riscuri pe care ti le asumi in momentul in care optezi pentru inregistrarea marci. Inainte de a face acest pas, este foarte important sa faci o cercetare destul de amanuntita in randul celorlalte marci deja inregistrate. In felul acesta vei evita sa faci toate demersurile necesare, sa obtii toate actele si sa platesti toate taxele pentru inregistrarea marcilor, pentru ca intr-un final aceasta sa nu iti fie aprobata. Pentru aceasta cercetare si documentare pe care o ai de facut, cel mai simplu este sa apelezi la o firma de avocatura care se ocupa cu inregistrarea marcilor si se poate ocupa de tot ceea ce ai de facut inainte de inregistrarea marcii, dar si dupa.

Dupa ce ai reusit sa ai o marca inregistrata pentru compania ta, va trebuie sa tii o evidenta constanta cu noile cereri de inregistrare de marca, pentru a nu exista riscul ca cineva sa inregistreze o marca similara cu a ta. Ce ai de facut este sa depui contestatie in maxim doua luni de la momentul in care a fost depusa cererea pentru inregistrare de marca.

Pentru a nu pierde enorm de mult timp cu aceste documentari, cel mai simplu este sa optezi pentru a primi rapoarte lunare in care sa-ti fie specificate toate noile cereri care ar putea cumva afecta activitatea firmei. In felul acesta vor fi formulate din timp contestatiile, iar riscurile ca ceva sa se intample vor fi mult mai mici.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *