Clopote si solutii potrivite de automatizari
3 mins read

Clopote si solutii potrivite de automatizari

Clopote de bronz - turnatoria Blotor
Clopote de bronz – turnatoria Blotor

Sub sloganul Noi gestionam sunetul si timpul, Turnatoria de clopote Blotor prezinta  o serie variata de clopote din bronz, de orice dimensiune,  precum si o gama diversificata de produse si servicii complementare.  Acestea, ilustratate in pagina de Automatizari a site-ului Clopote Blotor – B&L Construct, arata rolul, detaliile si functionarea fiecarei parti, in intreg. Fie ca e vorba de o biserica, fie ca se instaleaza in alte tipuri de cladiri, aceste dispozitive sau lucrari specifice au un rol aparte – vorbim astfel de urmatoarele puncte ce se comercializeaza:

– ceasuri (simple sau de turn). Sistemele Cronos sunt elaborate in mod special pentru gama de ceasuri mecanice ce opereaza cu pendula si greutati; miscarea si viteza pendulului e corectata pentru a fi inlaturate orice abateri de timp. Mai mult, ele pot fi sincronizate radio cu timpul universal, pentru o precizie absoluta

– clopote standard sau digitale

– sisteme de balansare – au la baza motoare electrice rotative sau liniare (magneti); aceste solutii automatizeaza orice clopote, indiferend de greutatea lor. Exista numerosi parametri de care se tine cont – intensitatea franelor, a bataii limbii, etc. Ele pot fi actionate de la distanta, prin intermediul unor telecomenzi sau prin telefon mobil

– unitate centrala de comanda – contine un sistem electronic ce programeaza si actioneaza clopotele. Poate opera  de la 1 clopot… pana la 92 de clopote.  Mai mult de atat, un asemenea centru de programare mai reuseste sa sincronizeze timpul; sa redea, inregistreze si descarce melodii; sa actioneze ceasuri, ciocanele ale carilonului si nu doar. Tot la acest dispozitiv mai pot fi conectate instalatii de iluminat, de incalzire, etc.

– ciocanel – poate fi tras in mod mecanic (cu funia, manual) sau electric

– telecomanda

– solutii de sincronizare  – fie prin unde radio, unitatea captand semnalul emis de ceasul atomic de langa Frankfurt; fie prin semnal GPS (prin sateliti), receptionat in orice locatie. Cele doua situatii ofera o incredibila acuratete de sincronizare.

– carilion – acesta are in structura sa o serie de clopote de constructie speciala, ce pot sa redea notele muzicale, cu exactitate. E dirijat de unitatea centrala, de care am vorbit mai sus – fie prin memoria acestuia, fie prin utilizarea unei orgi electronice sau mecanice.

Pe langa aceste servicii complexe de automatizare, nu putini sunt cei care se indreapta  catre solutiile de personalizare sau restaurare clopote, ori catre gama variata de ceasuri de turn si candelabre. Pentru cele mai frumoase si durabile clopote de bronz, cu un puternic si veritabil sunet rusesc, cald, ortodox, merita sa te indrepti catre www.clopoteblotor.ro !

Lasă un răspuns