Fotografie

Cum poti face cele mai frumoase poze cu un smartphone

Distribuie mai departe

Telefoanele smartphone au devenit pentru foarte multe persoane, aparatul foto principal. Sunt mereu pornite, sunt mereu alaturi de nou, gata sa ne fie de folos. Si chiar daca un lucru  sigur- calitatea cliseelor nu are cum sa o depaseasca pe cea a celor obtinute cu un aparat foto performant, exista cateva sfaturi sau trucuri de care sa tii cont pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Lumina. Lumina este cel mai important lucru atunci cand vrei sa faci cele mai reusite si cele mai frumoase poze. Evita expunerea directa la o sursa si fa poze la rasarit sau apus de soare. In perioada numita « golden hours », lumina este propice pentru a pune cel mai bine in valoare subiectele.

Blitul Folosirea blitului este un lucru delicat. Acesta poate sa fie util in plin soare atunci cand vrei sa maschezi umbrele sau cand vrei sa compensezi lipsa de luminozitate. Dar acest lucru poate sa fie uneori mai rau decat atunci cand ai o lumina naturala insuficienta. Folosste deci blitul atunci cand esti foarte aproape de subiectul tau.

Foloseste zoom-ul in mici doze. Decat sa mizezi pe zoom, pe o solutie mai facila, mai bine incerci sa te apropii mai mult de subiect. Vei obtine cu siguranta poze de calitate.

Variaza unghiurile folosite pentru poze. Da dovada de creativitate si nu ii urma pe cei din jurul tau. Cliseele tale vor primi astfel un plus de valoare.

Cauta efectele de simetrie. Echilibrul perfect dintr-o poza este o adevarata incantare pentru ochi.

Mizeaza pe detalii. Telefoanele smartphone sunt capabile sa surprinda chiar si cele mai mici detalii. Vei fi surprins cu siguranta de rezultate.

Atunci cand vrei sa retusezi pozele, fii cat mai subtil. Retusarile care nu se vad sunt cel mai adesea, cele mai bune. Dar naturalul este cel mai bun, cu siguranta.

 

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *