Elon Musk confirma ca masinile Tesla se vor conecta in curand la Starlink
2 mins read

Elon Musk confirma ca masinile Tesla se vor conecta in curand la Starlink

Tesla ar trebui sa foloseasca aceeasi tehnologie provenita dintr-un parteneriat cu T-mobile pentru a conecta masinile companiei la Internet prin satelitii Starlink.

Starlink/SpaceX tocmai a semnat un parteneriat cu operatorul american T-Mobile. Ceea ce inseamna sfarsitul “zonelor albe” in SUA in special. Cu alte cuvinte, SpaceX se pregateste sa lanseze o a doua generatie de sateliti echipati cu antene 5G. Ideea nu este aceea de a livra un debit exceptional de ridicat ci mai degraba o conectivitate minima chiar si atunci cand antena nu este la indemana.

Tehnologia nu permite decat debite de ordinul a 2-4 Mb/s in total intr-o anumita zona data. Ceea ce ar trebui sa fie suficient pentru a trimite sau pentru a primi SMS-uri sau MMS-uri si chiar folosirea unor aplicatii de mesagerie precum iMessage, Signal, Telegram si WhatsApp. Serviciul va fi lansat in versiunea Beta in America de Nord pana la sfarsitul anului 2023. Pentru a reusi acest “miracol” satelitii Starlink V2 sunt echipati cu antene enorme, cu un diametru de 5-6 metri care permit comunicarea directa cu smartphone-urile la sol.

Lansarea acestor sateliti ar trebui sa inceapa in anul 2023. Insa, mai avem o informatie de dezvaluit: Elon Musk tocmai a precizat pe Twitter ca tehnologia va fi folosita incepand cu anul 2023 pentru a conecta masinile Tesla la Internet prin intermediul retelelor mobile 4G partenere. Extinderea conectivitatii depinde, printre altele, de abonamentul ales de client.

Pentru moment, Elon Musk nu a oferit niciun alt detaliu, daca este sau nu vorba de aceeasi tehnologie pentru a furniza Internet in zonele albe. In orice caz, sa ai o masina care nu se deconecteaza niciodata de la Internet prezinta mai multe avantaje posibile. Spre exemplu, este posibil sa urmarim cu mai mare usurinta masina in caz de furt. In caz de urgenta, aceasta conectivitate minima ar putea fi garantia ca poti cere ajutorul cuiva, indiferent de situatie.

Sursa: https://www.presse-citron.net/elon-musk-confirme-que-les-tesla-pourront-bientot-se-connecter-a-starlink/

Lasă un răspuns