Auto-moto si Transporturi Auto-utilitare Autoturisme Camioane Piese de schimb

Crestere spectaculoasa pe piata de autoturimse second hand

Distribuie mai departe

Vara anului 2012 a inregistrat potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor o crestere incredibila pe piata de masini second hand. In cele 3 luni de vara ale anului 2012 s-au vandut cu 147% mai multe masini second hand decat s-au vandut in vara anului precedent, respectiv 2011. 46.217 de autoturisme second hand au fost inmatriculate in aceasta vara, iar din totalul acestora pe locul intai se situeaza, ca de obicei, constructorul german Volkswagen. Cumparatorii au ales 11261 de masini VW, iar pe locul 2 este un alt constructor german, e vorba de Opel, care a fost ales de 9124 de clienti de autoturisme second hand. Top 3 este complectat de Ford cu 5883 de masini inmatriculate. Locurile 4 si 5 sunt ocupate de 2 marci de lux, este vorba de Audi si BMW.

Luna august a acestui an a cunoscut cel mai mare numar de autoturisme second hand inmatriculate din istoria Romaniei. S-au inmatriculat nu mai putin de 17509 masini.

Odata cu aceasta crestere spectaculoasa a masinilor second hand inmatriculate pe vara se anunta un an bun si pentru vanzataorii de anvelope, in special anvelopele de iarna care sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu gheata si zapada intrucat majoritatea masinilor cumparate in aceasta vara au fost probabil echipate cu anvelope de vara. Este lesne de inteles ca economia tarii se misca cu aceste date prezentate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Deasemenea si importatorii de piese si accesorii de tuning auto vor avea ceva mai multi clienti intrucat masinile cu siguranta vor avea nevoie de mici sau mai mari reparatii.

Pentru ca spuneam de vanzatorii de anvelope de iarna trebuie mentionat ca probabil si in acest domeniu piata de anvelope auto second hand va avea un cuvant important de spus in detrimental anvelopelor noi. Recomandam tuturor conducatorilor auto sa isi echipeze din timp masinile cu anvelope de iarna intrucat anvelopa de iarna are o componenta cu totul diferita decat pneurile de vara. In cazul cauciucurilor de iarna elasticitatea acestora este mult mai mare dupa cum spun specialistii de la www.anunturianvelope.ro.

Din pacate daca piata de masini second hand a avut o crestere atat de spectaculoasa trebuie spus ca vanzarile de masini nou au scazut in 2012 cu 29 procente fata de anul 2011. In continuare pe locul 1 in topul masinilor noi vandute se mentine Dacia care a inregistrat un declin de 40% fata de 2011. Urmeaza in top Volkswagen, Skoda, Renault si Ford.

Tot in scadere este si numarul masinilor reinmatriculate, respectiv masini second hand care au fost deja inmatriculate in Romania si care si-au schimbat proprietarul.

Specialistii din domeniul auto estimeaza o scadere a numarului de masini second hand care se vor inmatricula in perioada urmatoare insa comparativ cu anul trecut numarul de tranzactii va ramane in continuare mai mare.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *