4 mins read

De cate ori poti sustine examenul auto intr-un an?

Examenul pentru carnetul de soferi este foarte dificil pentru unii in timp ce altii sunt de parere ca este foarte usor. Daca o parte dintre pretendentii la titlul de sofer reusesc sa obtina examenul de conducere din prima, o alta parte se straduieste serios sa treaca de punctajul minim la chestionarul auto de la sala sau, mai rau, fac greseli mari de fiecare data cand ies cu masina la proba practica.

Daca esti din a doua categorie, cu siguranta te intereseaza de cate ori poti sa dai examenul auto intr-un an. Chiar daca toti isi doresc sa obtina permisul auto din prima si sa nu dea de mai multe ori, insa daca se intampla sa pice, trebuie sa stii care iti sunt sansele si ce optiuni ai.

Pentru a avea sanse sa obti permisul de conducere din prima iti recomandam sa citesti legislatia explicata pe www.chestionarepenet.ro si sa rezolvi cat mai multe chestionare auto tot pe acel site. Acolo vei avea posibilitatea sa primesti cate o explicatie pentru fiecare intrebare la care ai gresit.

Asadar, de cate ori poti da examenul auto intr-un an?

Dupa ce ai facut scoala de soferi, aceasta este valabila un an de zile. Asadar, pe timpul unui an poti sa dai examenul auto de cate ori iti doresti. Intre examene insa, exista aproximativ 2 saptamani in care trebuie sa depui din nou dosarul si sa platesti o taxa de examen.

Daca dai insa examenul de conducere de mai multe ori, exista mai multe parti destul de proaste, care pot fi evitate in cazul in care reusesti sa iei din prima:

Fiecare examen costa
De fiecare data cand dai examenul auto trebuie sa platesti o taxa. Daca la primele doua incercari platesti 50 de lei, la urmatoarele platesti cate 75 de lei. In cazul in care nu te pregatesti indeajuns facand chestionare auto si dai sala de mai multe ori intr-un an, sumele platite pot fi destul de consistente, ceea ce nu e o placere pentru nimeni.

Daca iei sala si pici orasul, trebuie sa repeti sala
Chiar daca iei examenul de la sala iar ulterior ratezi examenul practic, va trebui sa refaci si examenul pe care l-ai luat. Din acest motiv, o pregatire serioasaa legislatiei auto, atat teoretic cat si in practica la orele de conducere, poate sa fie reteta pentru succes. Chiar daca ai luat prima data sala nu trebuie sa te culci pe o ureche crezand ca sigur o vei lua si a doua oara, au existat cazuri in care au luat sala din prima si au picat la oras, iar apoi s-au tot chinuit la examenul de la sala. Incearca sa recitesti legislatia in intregime chiar daca ti se pare plictisitor si sa faci cat mai multe chestionare auto in varianta DRPCIV, nu cele gasite aiurea pe net.

Pierzi mult timp
De fiecare data cand dai examenul trebuie sa repeti intrebarile teoretice si trebuie sa te pregatesti rezolvand chestionare auto pe net. In plus, daca pici partea practica, va trebui sa mai iei cursuri de sofat, ceea ce poate sa duca la alte cheltuieli, destul de mari.

Asadar, examenul auto poate fi dat de foarte multe ori pe an, insa este indicat sa se pregateasca bine prima incercare, in asa fel incat sa fie un succes, care te poate scuti de cheltuieli si batai de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *