Auto-moto si Transporturi Auto-utilitare Autoturisme Camioane Inchirieri Piese de schimb Tuning

Este timpul sa inlocuiti anvelopele vechi!

Distribuie mai departe

In Romania,este legal pentru vulcanizari sa vanda anvelope de masini partial-uzate sau second-hand, dar numai daca acestea sunt sigure si corect marcate. In Regulamentul de siguranta din 1994 referitor la anvelopele autovehiculelor , un cauciuc care a mai fost folosit trebuie sa nu aiba: taieturi mai lungi de 25mm- sau 10% din latimea sectiunii anvelopei – care sa fie suficient de adanci incat sa ajunga la stratul scheletului (carcasa) ori la corzile de otel, protuberante, umflaturi sau rupturi cauzate de separarea si defectiunea structurii anvelopei, orice distrugere cauza de penetrari ale altor obiecte, care nu au fost reparate sau straturi din schelet sau corzile de otel expuse/vizibile.

Anvelopele second hand trebuie de asemenea sa fie corect marcate. Acestea trebuie sa: afiseze toate marcajele originale pentru tipul si design-ul lor,incluzand indicii de viteza si cei de sarcina, sa  includa cuvintele „partial uzate” cu litere mari de cel putin 4 mm inaltime (acest lucru trebuie sa fie permanent, lizibil si sa nu fie facut prin taiere sau insemnare) si sa fie inspectate la nivel intern in cazul in care urmeaza sa fie vandute pe jante. Unele magazine vand cauciucuri partial uzate care nu respecta aceste standarde, ceea ce inseamna ca acestea au suferit daune interne si pot fi periculoase. Prin urmare, nu va sfatuim sa cumparati aceste anvelope second hand.

Exista trei modalitati principale de cumparare a cauciucurilor: de la un dealer in sistem franciza, de la un furnizor de anvelope sau de la un vanzator online. Daca alegi sa cumperi de la un dealer principal, este foarte probabil ca el sa aiba anvelopele potrivite pentru masina ta ( daca este una pe care ei o vand), dar acestia nu tind sa aiba o gama larga, asa ca dimenisiunile mai putin obisnuite pot fi greu de gasit. La fel dimensiunile sport cum e in cazul anvelopelor 225 45 r17 sau in cazul incare aveti nevoie de anvelope 4×4 cu un profil mai deosebit, pentru noroi. Trebuie de asemenea sa platiti o taxa  ca sa cumparati de la un dealer principal, deoarece anvelopele sunt adesea furnizate de catre specialisti. Specialistii in anvelope au o selectie larga si sunt cei mai convenabili daca aveti nevoie de un cauciuc nou pe loc. Puteti de asemenea sa negociati, astfel incat preturile sa poata fi rezonabile. Cu toate acestea, unii oameni pot gasi aceasta experienta destul de stresanta ( in special daca sunteti intr-o situatie de urgenta). Vanzatorii de anvelope online au gama foarte larga, de la anvelope 185 65 r15, 205 55 r16 sau 225 45 r17 pana la anvelope 275 45 r20 si preturile pot fi mici  – dar amintiti-va, nu veti avea cum sa reduceti pretul mai mult decat ceea ce este licitat si acestia nu sunt utili daca aveti nevoie de o anvelopa pe loc – de obicei trebuie sa faceti o programare. Cei mai multi vanzatori online va vor trimite la un specialist pentru montarea cauciucurilor, in timp ce unii vor veni la locul dumneavoastra de munca sau acasa, deci din aceasta perspectiva, sunt convenabili.

Verificati detaliile de marime si caietul de sarcini pentru anvelope din manualul dumneavoastra. Notati marca exacta si numele modelului dumneavostra de anvelopa si apoi luati legatura cu comerciantii. Nu va lasati convinsi sa cumparati o alternativa in cazul in care nu va pot furniza marca dorita. Este bine sa contactati mai multi comercianti de anvelope pentru a compara costurile. In cazul care unul va ofera o oferta buna, dar este departe, incercati sa gasiti o firma mai apropiata cu aceeasi oferta.  De obicei,cu toate acestea nu veti putea negocia cu un furnizor online.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *