Ce inseamna Anvelope Ranforsate?
3 mins read

Ce inseamna Anvelope Ranforsate?

Anvelope Ranforsate – ce inseamna este un lucru care te intrebi si tu? Ei bine, vei afla in cele ce urmeaza. Anvelopele Ranforsate sunt anvelopele care se folosesc pentru a se sustine o greutate mai mare decat de obicei, decat cea normala.

Acest tip de anvelope care se regasesc la oferte cu anvelope ieftine si jante la Vadrexim se recunosc cel mai adesea dupa marcajul RF, care provine din engleza- Reinforced, insemnand intarit. Mai pot avea si marcajul XL sau Extra- Load- EL.

Acest tip de anvelope sunt concepute pentru situatiile in care natura utilizarii lor impune o capacitate de incarcare suplimentara, superioara capacitatii de incarcare standard.

Anvelope Ranforsate

Care este diferenta dintre Anvelopele Ranforsate si cele standard?

Anveolopele care au o capacitate de incarcare de baza pentru o anumita marime sau capacitate sunt definite in felul urmator SL- adica Standard Load. Diferenta deci intre o anvelopa ranforsata Continental de exemplu si una standard este data de faptul ca cea XL poate sa satisfaca, pe langa exigentele standard, pentru o marime data, posibilitatea de folosi o presiune mai mare si prezinta deci o capacitate de incarcare mult mai mare.

Din exterior, anvelopele XL nu difera cu nimic fata de cele standard. Diferentele se ascund insa la interior. Marirea indicelui de sarcina este obtinuta actionandu-se in fata sau pe flancul anvelopei.

O astfel de diferenta poate implica deci folosirea unor materiale mai rezistenta, intarirea elementelor de baza ale cauciucului sau folosirea unor elemente suplimentare.

Te intrebi insa daca poti sa folosesti anvelopele XL in locul celor standard? Raspunsul este Da. Partile lor laterale sunt mai groase si mai tari dar asta nu inseamna ca nu se pot folosi in locul unor cauciucuri obisnuite.

Care sunt avantajele anvelopelor ranforsate?

  • durata de viata. Anvelopele XL sau RF pot sa parcurga mai multi kilometri fata de de cele standard. Este de ajuns daca se respecta presiunea pneumatica de la constructor.
  • rezistenta la socuri. Structura si flancurile acestor anvelope sunt intarite pentru socurile dinamice, precum cele cauzate de un trotuar, de exemplu. Nu vor avea deci de suferit, asta chiar daca se folosesc intensiv. Acestea ofera deci o longevitate mai importanta.
  • o tractiune mai buna si o aderenta la fel de buna. Datorita tipului in care a fost conceput acest tip de anvelopa, vehiculul va avea un comportament mai bun in general, reactii mai rapide in viraje si un transfer mai eficient al puterii masinii pe sosea, dar si o mai buna rezistenta in ceea ce priveste supraincarcarea.

Care sunt insa inconvenientele anvelopelor ranforsate?

Desi prezinta o multime de avantaje deloc de neglijat, anvelopeele pot prezenta si cateva dezavantaje.

  • se poate accentua nivelul sonor de la interiorul vehiculului. Emiterea zgomotului este in general mai mare de 1 dB in raport cu cele standard.
  • pot mari consumul de carburant din cauza unei incarcaturi mai puternice. Greutatea lor este mai mare deci cauzeaza din nou un consum mai mare de carburant.
  • contribuie la un nivel de confort mai scazut.

Lasă un răspuns