IMG_0053
Piese de schimb

Cinci sfaturi pentru o viata mai fericita la …volan

Distribuie mai departe

Stiai ca petreci pe scaunul soferului in jur de 38.000 de ore din intreaga viata? Cum s-a ajuns la acest numar enorm? Daca incepi sa conduci la 18 ani si ramai un sofer activ pana dupa 75 de ani, s-ar putea sa consumi intre 60-100 minute pe zi, zilnic, la volan! Altfel spus, 18 zile pe an…esti de negasit pentru ca sofezi si strabati peste 1.200.000 km!

Nu ar trebui asadar ca si acest aspect al vietii tale sa fie luat in considerare cand vorbim de imbunatatirea activitatilor care te pot face mai implinit, mai relaxat si mai… sanatos?

Am pus laolalta in acest articol cateva dintre cele mai bune sugestii prin care poti sa imbunatatesti aceasta activitate deseori trecuta cu vederea – sofatul!

  1. Televizorul si navigatia din masina

Nu, nu ne referim la acele televizoare vechi cu antena (cum probabil ai tot vazut in camioane sau in unele masini de taxi) ci la navigatiile aftermarket pe care le poti instala in autoturismul tau. Gratie sistemului de operare Android si a celor mai recente tehnologii, sistemele multimedia de azi iti permit rularea tuturor aplicatilor pe care le folosesti si pe tableta/telefon mobil; in plus, poti lega un stick usb, un card cu muzica, poti naviga pe internet sau poti folosi toate aplicatiile de navigatie preferate.

In plus, scapi de nevoia constanta de incarcare a telefonului pentru a face fata utilizarii intense ca navigatie – adio cabluri care atarna peste tot, adio suporturi de telefon pe bord!

Gaseste aici navigatii aftermarket de calitate si bucura-te de cele mai bune tutoriale si consultanta free in alegerea unui multimedia potrivit!

  1. Camera de marsarier

Este foarte ieftina, se monteaza usor in partea din spate a masinii si te ajuta enorm cand faci manevre de mers cu spatele, cand vrei sa parchezi. In plus, o camera auto de acest tip te ajuta sa obtii dovezi in cazul unor incidente. Asadar, ai doar avantaje! In plus, o poti lega de navigatia aftermarket de care iti vorbeam mai sus.

  1. Curatarea completa a interiorului

Din cand in cand, orice masina are nevoie de o “curatenie generala”, in special la interior. Pana la urma, acolo petreci timpul “la volan”, nu-i asa? Tine cont de scaune, fete usi, bord, bancheta, plafon, mocheta.

  1. Igienizarea masinii si a instalatiei de aer conditionat

Daca tot suntem la partea de curatenie, e bine sa amintim ca nu doar lucrurile care “se vad conteaza”! De aceea, alege si un pachet de igienizare a instalatie de AC a autoturismului, pentru a scapa de orice bacterii, microbi si mirosuri deranjante.

  1. Miresme pe masura

Acum, ca totul arata si se simte excelent, lipseste ceva… un parfum pe masura. Alege odorizantul auto potrivit si esti gata de drum!

Tu ce altceva ai adauga in aceasta lista? Care este experienta ta legata de unele dintre aceste puncte din articol? Lasa un comentariu si continuam discutia acolo!

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *