baterii moto iarna
Piese de schimb

Protejati bateriile moto pe timpul iernii

Distribuie mai departe

baterii moto iarnaNu este deloc usor sa fii posesor de motocicleta, dar este un sentiment extraordinar atunci cand poti sa iti conduci motorul si lasi drumul sa te poarte unde vrea el, ca sa ai de unde  sa te intoarci si ca sa poti sa povestesti tuturor cat de frumos este sa te plimbi cu motocicleta si cat de frumos este drumul cu motorul. Insa pentru a putea mereu sa te bucuri de aceste experiente, trebuie sa ai foarte mare grija, mai intai cum te dai si apoi sa ai grija de motocicleta, de fiecare parte din ea, ca sa poti sa te intorci la ea in fiecare an, atata timp cat vremea o permite.

 

Acum sezonul este, oficial, incheiat, asa ca, pana acum, motocicleta ta trebuia sa fie de mult pregatita de iarna. Totusi, sa recapitulam cum se face asta. Poate cel mai important lucru pe care poti sa il faci este sa protejezi bateria pe timpul iernii, si spun asta pentru ca nu toata lumea poate sa pastreze motocicleta ferita de inghet, iar o baterie care sta atata timp nefolosita nu poate rezista peste iarna. Insa, in cazul in care nu reusiti sa faceti acest lucru si va surprinde o zi cu ger fara sa fi facut pregatirile de iarna, puteti, oricand, sa cumparati baterii moto. Insa nu cumparati decat din magazinele specializate, cum este E-acumulatori, care ofera toate tipurile de baterii moto de care ati putea avea nevoie, fie ca sunt cu AGM, cu gel sau cu acid. Vezi aici baterii moto potrivite pentru orice motor ai avea.

 

Dar, mai intai trebuie sa trecem in revista modul in care trebuie sa protejati bateria, ca sa puteti sa o schimbati doar atunci cand este momentul, din cauza vechimii sau a uzurii. Tot ce trebuie sa faceti este sa o dati jos, ca sa o duceti intr-un loc uscat, intre 5 si 30 de grade celsius, cu capacele bine inchise. Se spune ca nu e bine sa tii bateria direct pe beton, pentru ca bateria tinde sa se descarce pe o suprafata de beton. Unii spun ca acesta este un mit, insa puteti sa evitati situatia, pentru ca ea trebuie sa stea tot timpul incarcata si nu v-ati dori sa fiti luati prin surprindere atunci cand va trebui sa o puneti la loc si veti observa ca nu mai puteti face nimic, decat sa cumparati una noua.

 

Oricum, daca nu reusiti sa respectati aceste instructiuni, sau daca inghetul va ia prin surprindere intr-o zi, atunci nu trebuie sa va impacientati, pentru ca nu este atat de rau, bateriile moto nu sunt atat de scumpe ca si cele auto. Poate este cel mai bine sa aveti o baterie moto noua, decat sa riscati sa va lase in pana atunci cand va asteptati mai putin.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *