piese din dezmembrari
Piese de schimb

Reguli in alegerea pieselor din dezmembrari auto

Distribuie mai departe

piese din dezmembrariCare sunt piesele ce pot fi achizitionate din dezmembrari, pentru a asigura functionarea corecta a masinii, pastrand de asemenea operarea ei in conditii de siguranta? Aceasta e o intrebare pe care majoritatea posesorilor de autoturisme si le-au adresat, cel putin o data in viata, aici in Galati. Datorita defectiunilor inevitabile, a daunelor produse in situatia unor accidente, aceste reparatii devin ceva strict necesar. Pe langa aceste situatii, e posibil ca la un moment dat sa consideram necesara inlocuirea unor piese, componente sau accesorii – trebuie sa intelegem astfel care sunt criteriile dupa care achizitionam un anume tip de produse si trebuie sa evitam un alt tip.

Gaseste aici un centru de dezmembrari auto in galati care sa ofere componente de calitate, originale, insotite de factura si garantie.

Chiar daca s-a mai vorbit despre clasificarile produselor (in functie de rolul si functia lor), unele componente, la o prima vedere par alegerea potrivita. Insa atunci cand intelegem mai corect ce poate sa cauzeze o piese nepotrivita, ori faptul ca o astfel de investitie poate sa nu ne aduca absolut niciun avantaj, vom privi in alt mod acest proces de cautare si cumparare.

  • Prima regula este cea mai usor de retinut – nu cumparati piese din dezmembrari auto fabricate din cauciuc. Chiar daca respectiva masina a facut putini kilometri, cauciucul are tendinta de a se usca de-a lungul timpului (o piesa ce arata relativ noua, s-ar putea sa fie foarte predispusa astfel sa cedeze). In esenta, componentele de cauciuc sunt printre cele mai importante parti ale unei masini si nimeni nu isi doreste ca acestea sa dea gres. In aceasta prima sugestie sunt incluse furtunurile (de radiator, de incalzire), cardanuri, curele, lame de sters, frane. Acelasi lucru se poate spune si despre anvelope – din acest motiv, foarte rar se asigura garantie pentru acestea (atentie la petice, corpuri straine, etc).
  • O a doua regula – evitati componente ale sistemului electric ce provin din surse necunoscute sau au preturi extrem de mici (se aplica si pieselor remanufacturate). E vorba aici de alternatoare, startere etc. Nu multi oameni isi dau seama ca atunci cand inlocuiesc o singura piesa, alta s-ar putea sa cedeze, in respectivul sistem (poate chiar intregul sistem e gata sa cedeze). De aceea, reducerea de a plati sume intre 10 si 50% din pretul nou a unei piese trebuie sa nu fie luata ca prim factor pentru luarea unei astfel de decizii.

Alte reguli se refera la partile din metal, la caroserie, la motoare, la suspensii (in special dupa 70.000 de km), roti. Pentru a gasi solutiile optime in Galati, apelarea la un atelier de dezmembrari de incredere, precum Autoapel, e solutia ideala.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *