Auto-moto si Transporturi

Preturile practicate de firmele de tractari auto

Distribuie mai departe

Pe fondul cresterii exponentiale a numarului de automobile, oferta de tractari auto a inceput sa fie destul de consistenta. Mai mult, incepand cu perioada 2007-2008, companiile care se ocupa cu acest tip de servicii si-au imbogatit substantial flotele, achizitionand sisteme de tractare pe baza de macarale, cadre metalice si carlige masive.

Datorita avantajelor oferite, tot masinile cu platforma (incorporata sau remorcata) au ramas cele mai populare metode de tractare/remorcare a masinilor aflate in imposibilitatea de a se misca. Pe langa faptul ca manevrarea lor si a incarcaturilor este relativ usoare, ele sunt avantajate in cadrul masinile imobilizate involuntar pe partea carosabila a drumurilor, intrucat nu ocupa prea mult spatiu. Astfel, ele sunt utile indeosebi pe soselele din orase, intrucat nu incurca la circulatia traficului, ba chiar il fluidizeaza in doar cateva minute de la sosirea in locul in care au fost solicitate.

In cazurile simple (care presupun urcarea pe platforma a masinii si transportarea ei pe plan local), costurile operatiunii ar trebui sa fie de regula destul de mici, de pana in 200 de lei. Intrucat mai toate companiile au cam aceleasi dotari in astfel de cazuri, nu exista un motiv pentru care oamenii nu ar trebui sa apeleze la o firma de tractari auto ieftine. In fond, serviciile sunt in principal cam aceleasi, astfel ca din punct de vedere al eficacitatii, rareori se poate face diferenta cu adevarat intre companiile implicate in aceasta industrie.

Singurele cazuri in care o companie de tractari auto poate taxa in plus, se justifica doar in cazul in care pe langa tractare, ele mai ofera discount-uri la service-urile spre care transporta masina sau aduc masina inapoi “la scara” de la service-uri. Altfel, pur si simplu nu se justifica platirea a mai mult de 100-200 de lei pentru o cursa locala. De altfel, 80% dintre companii s-au adaptat principiilor de mai sus, astfel incat au ajuns sa ofere servicii de tractari auto ieftine non stop.

Distribuie mai departe

2 comments

  1. Este firesc, concurenta este cel mai bun agent pentru reglarea corecta a preturilor, atat timp cat nu se creeaza monopoluri, vor exista preturi corecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *