Auto-moto si Transporturi

Sfaturi utile pentru cei care isi cumpara prima masina

Distribuie mai departe

Nu este usor sa alegi prima masina din viata. Este o etapa primodiala pentru orice tanar conducator, sa incerce si sa compare diferite masini inainte de a se decide.

Achizitionarea primei masini reprezinta un veritabil salt in necunoscut, aceasta este senzatia pe care multi tineri o resimt in momentul in care isi aleg prima masina din viata. Noua sau second hand? Ce marca, ce model, benzina sau diesel, acestea sunt doar cateva din intrebarile la care trebuie sa gaseasca un raspuns.

Bugetul trebuie sa fie unul realist. Prima masina cumparata nu trebuie sa fie nici prea scumpa nici prea ieftina. In cazul in care alegi o masina second hand trebuie sa fii foarte atent, ideal ar fi sa cunosti persoana care vinde masina.

Atentie la suprizele neplacute. Daca nu dispui de un buget mai mare de 2000 de euro risti sa te trezesti cu o masina ce va necesita mai multe reparatii. Controlul tehnic nu evalueaza nivelul de uzura mecanica al masinii. Dupa ce faci toate reparatiile necesare constati ca ai depasit suma de 3000 de euro.

Preferatele tinerilor din ziua de azi sunt masinile din clasa mica. Tinerii trebuie sa fie constienti de faptul ca o masina puternica reprezinta un pericol destul de mare pentru un sofer neexperimentat. O masina din clasa mica este mult mai usr de manevrat, in spatiile mai stramte in special. Cu alte cuvinte, sunt ideale pentru traficul de oras.

Tine cont de capacitatea motorului. Impozitul pe masina variaza in functie de capacitatea motorului si in functie de localitate. Cauta cat mai multe masini, compara, evalueaza si calculeaza pentru a evita eventualele tepe. Trebuie sa fii pragmatic si sa alegi o masina in functie de bugetul disponibil.

In concluzie, veche sau noua, prima ta masina trebuie sa fie economica, usor de condus si nu prea scumpa.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *