Calculator nou sau second hand?
2 mins read

Calculator nou sau second hand?

Vine un moment in viata fiecaruia dintre noi in care avem nevoie de un calculator sau de un laptop. Problema este ca, de fiecare data vei fi pus in dificultate in cazul in care nu esti un bun cunoscator al domeniului IT si iti vei pune intrebarea elementara daca sa cumperi un dispozitiv nou sau second hand.

De cele mai multe ori, cumperi un calculator nou atunci cand ai nevoie de performanta foarte ridicata si cand bugetul nu reprezinta un impediment.

Un alt motiv pentru care cumperi un calculator nou este daca esti pasionat de gaming in adevaratul sens al cuvantului si, de exemplu, esti dispus sa dai 2000 de lei doar pe placa video. Au aparut in ultimii ani si calculatoare pentru gaming cu preturi pornind de la 4000 de lei in sus.

Principalul motiv pentru care oamenii opteaza sa cumpere un calculator second hand este atunci cand nu ai suficienti bani sa cumperi unul nou, dar nici nu ai nevoie de extra performanta in jocuri.

Poti alege un calculator refurbsihed sau second hand in detrimentul unuia nou si in momentul in care poti pune in balanta nevoile personale. Daca iti dai seama care iti sunt nevoile si acestea pot fi intretinute de un calculator second hand, cu siguranta vei cumpara unul. Majoritatea folosim calculatorul pentru filme si internet, uneori si muzica. Astfel, cei care isi dau seama ca nu are rost sa cheltuie bani in plus pentru o unitate noua din moment ce una second hand se poate ocupa de problema cu internetul si filmele, vor opta pentru una.

Cumperi un calculator la mana a doua cand ai copii si acestia vor sa se joace joculetele lor simple. Nu are rost sa cumperi un PC nou pentru ca nu il vor folosi la adevarata capacitate niciodata.

Daca detii o firma si vrei sa dai drumul la activitate cat mai ieftin, cea mai buna solutie este achizitionarea unui calculator second hand. Nu are rost sa investesti in tehnologie pentru ca acele softuri de contabilitate si gestiune nu au nevoie de multi cai putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *