laptopuri sh
Calculatoare

Cum sa alegi un laptop sh

Distribuie mai departe

Cand alegeti un laptop second hand trebuie sa luati in calcul in primul rand bugetul si la ce anume veti folosi laptopul.

Daca bugetul este de 500-700 de lei, atunci nu aveti prea multe optiuni valabile si va veti alege cu un dual core decent dar care nu va putea rula jocuri noi. Daca jocurile nu va intereseaza si veti folosi laptopul doar la birou si pentru activitati de birou, o investitie de 500-700 de lei este rezonabila, intrucat nu este necesara o placa video mai buna.

Pentru editare foto si video va trebuie sa scoateti mai multi bani din buzunar pentru un laptop second hand, eventual intre 1000 si 1500 dar cu siguranta veti fi multumiti de performante. Cu toate ca poate parea mult pentru un laptop la mana a doua, tineti cont ca un laptop similar nou v-ar costa cel putin dublu.

Preturile laptopurilor second hand sunt cu mult mai mici fata de aceleasi modele dar noi iar diferenta poate ajunge chiar si la 70% din pretul unui laptop nou.

Pe piata exista laptopuri chiar si la 250 de lei, insa configuratiile acestora sunt destul de slabe nu mai pot face fata cerintelor din ziua de astazi cand doar sistemul de operare are nevoie de cel putin 512 RAM pentru a rula.
Laptopurile refurbished sau second hand de peste 500 de lei, au de cele mai multe ori o configuratie decenta care va permite sa rulati programe simple, sa vizionati filme si chiar sa jucati anumite jocuri care nu au cerinte prea mari. Astfel de laptopuri cu preturi intre 500 si 700 au de cele mai multe ori procesoare dual core care pot satisface pretentiile unui utilizator nu foarte avansat.

Daca bugetul este de peste 1000 de lei, atunci va puteti alege chiar si cu un laptop refurbished sau sh cu procesor i5, cel putin 4 gb de RAM si o placa video integrata, dar decenta.

Daca nu va deranjeaza sa aveti un laptop second hand in locul unui nou, atunci cu siguranta ca veti fi multumiti de raportul calitate-pret mai ales, ca pretul pentru astfel de laptop este mai mult decat accesibil comparativ cu laptopurile noi.

Garantii

Fie ca veti opta pentru un laptop nou sau sh, atat timp cat cumparati de la persoane juridice, adica firme autorizate, veti beneficia de garantie, conform legii. Laptopurile sh se vand cu garantie minim 12 luni! Trebuie sa fiti atenti de la cine cumparati, daca alegeti sa cautati pe site-urile de anunturi. Cele mai sigure oferte de laptopuri le gasiti pe Google, cautand „laptop second hand” si alegand din primele rezultate. De regula, firmele care apar primele atunci cand cautati un produs anume, au o reputatie peste medie si in teorie, achizitia dumneavoastra ar trebui sa fie in siguranta.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *