Hardware

Componente de calculatoare second hand ieftine

Distribuie mai departe

Unul dintre avantajele faptului ca tehnologia a avansat foarte mult in ultima vreme e faptul ca pe piata exista inca suficiente sisteme desktop si laptop-uri performante, care ruleaza fara probleme majoritatea aplicatiilor, dar care nefiind de ultima generatie, sunt la vanzare la preturi ultra-reduse. Mai mult, pe piata exista multe magazine care vand calculatoare si componente calculatoare second hand, care practica preturi cu mult mai reduse fata de magazinele de retail IT care vand produse noi.

Prin componente de calculatoare intelegem piese hardware (HDD, placi de memorie RAM, coolere etc), dar si componente periferice, cum ar fi webcam-uri, tastaturi, boxe, sau chiar si imprimante si plottere. Pentru birouri in care se folosesc astfel de componente frecvent, probabil ca achizitionarea de piese din astfel de magazine e cea mai buna metoda de a tine cheltuielile la pret mic, implicit serviciile pe care le ofera respectiva companie

Care sunt preturile medii? O simpla privire aruncata pe pretulok.ro releva cateva aspecte interesante precum:

  1. un hard disk de 160 de GB costa aproximativ mai putin de 100 de RON;
  2. un CD-ROM simplu poate costa chiar si 9 RON;
  3. o placa de 256 de Mb de memorie RAM costa 34 de RON;
  4. o sursa de alimentare IBM de 230 de watti costa 47 de RON;

Si exemplele pot continua cu imprimante (cu preturi de la 130 de RON), scannere refurbished de la 124 de RON etc. Daca se gaseste si o sursa de produse de birotica ieftine, atunci problema costurilor aferente muncii de birou scade simtitor, dar numai cu conditia ca personalul care le utilizeaza sa aiba grija mare de echipamente.

In plus, in eventualitatea in care acestea se defecteaza dupa iesirea din garantie (pentru ca da, chiar daca sunt produse second hand, tot beneficiaza de o garantie de 6-12 luni), inlocuirea lor nu e nici pe departe costisitoare.

Distribuie mai departe

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *