Hardware

Review Noctua NH-U12S Chromax.black

Distribuie mai departe

Noctua NH-U12S Chromax.black este un radiator/ventilator care ofera o racire in 120 mm, mizand pe un design slim pentru a maximiza compatibilitatea cu RAM.

Cu ajutorul acestui ventilator, regasim, grosso modo, toate avantajele constructorului austriac. In primul si in primul rand, avem dreptul la un excelent sistem de montare SecuFirm 2 pe care il regasim in egala masura si cu NH-D15 si cu NH-U12 A. Astfel, daca Intel sau AMD propun o noua platforma, putem conta pe Noctua pentru a furniza sistemul de montare adaptat.

Cu Noctua NH-U12S Chromax.black, marca ne propune o referinta in domeniu care ne va asigura o compatibilitate totala cu RAM. Astfel, chiar pe socket-ul Intel LGA-2000, niciun port RAM nu ar trebui obstruat, chiar daca adaugam un al doilea ventilator la acest model.

Tot in legatura cu acest format slim, constructorul anunta in egala masura o compatibilitate maxima cu sloturile placii de baza. Odata ventilatorul instalat, primul port nu ar trebui sa « calareasca » primul PCIe. De mentionat este si faptul ca, inaltimea redusa la 158mm ii permite sa intre cu usurinta in orice carcasa.

Viteza si zgomot. La prima vedere, avem un ventilator care functioneaza la un regim scazut deoarece viteza sa maxima este de 1450 RPM. Acelasi lucru in 8V sau 5V cand vitezele raman relativ scazute, 1000 RPM sau 600 RPM. Cu cei 1450 RPM, acest ventilator genereaza un nivel sonor destul de ridicat. Cu cei 35,5 Db ai sai se situeaza la nivelul lui Dark Rock Slim. Am putea nota si o similitudine intre aceste doua modele, cei doi rivali afisand un profil similar.

In final, vom vorbi despre ventilator, un NF-F12 care, conform constructorului, ofera o excelenta presiune statica. Ansamblul se vrea in egala masura silentios, si, daca ti se pare totusi galagios, un adaptor L.N.A se regaseste impreuna cu acesta in cutie.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *