Hardware

RTX 4090: Lenovo isi pregateste propria placa grafica personalizata Legion, este uriasa!

Distribuie mai departe

In timp ce Lenovo este deja prezent pe diverse piete, cum ar fi laptop-uri si smartphone-uri, gigantul ar trebui sa se lanseze in curand pe piata placilor grafice cu urmatoarea serie RTX 4000 Ada Lovelace de la Nvidia.

In urma cu cateva zile, piata placilor grafice a fost zguduita dupa anuntul EVGA, care a decis sa rupa parteneriatul cu NVIDA si sa nu produca urmatoarea generatie de placi grafice „Ada Lovelace” RTX 4000. Absenta va fi, desigur, foarte vizibila in urmatorii cativa ani, dar producatorul ar putea fi inlocuit cu un nou venit: Lenovo.

Inainte de prezentarea urmatoarelor placi grafice high-end de la Nvidia, la conferinta GTC, un nou RTX 4090 de la Lenovo a aparut deja pe reteaua de socializare chineza Weibo. Se pare ca sub marca sa de jocuri Legion, Lenovo va face o intrare buna pe piata placilor grafice.

RTX 4090 LEGION este echipata cu trei ventilatoare

In fotografia postata pe Weibo, noul Legion RTX 4090s de la Lenovo se afla langa un laptop Legion Y9000X de 16 inci, iar GPU-urile au aproape aceeasi dimensiune. Placile grafice promit asadar a fi uriase, cu o dimensiune aproximativa de 35,6 x 13,6 cm . Ar trebui sa aiba o grosime de aproximativ 7 cm, ceea ce va ocupa trei sloturi.
Dimensiunea uriasa a placii grafice ar fi necesara pentru a-i permite sa livreze aproape de doua ori mai multa putere decat generatia anterioara. GPU-ul s-ar putea baza, de asemenea, pe un TDP implicit setat la 450 W , care ar putea creste la 660 W odata ce cardul este overclockat.

Cu aceasta noua placa grafica, care s-ar putea vinde la peste 2000 de euro, Lenovo ar putea, asadar, sa ajunga din urma concurentilor sai directi precum MSI, Gigabyte sau chiar Asus , care sunt deja prezenti pe piata GPU-urilor de multi ani.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *