Imprimante

Cartuse de imprimanta – alegem brandul sau solutiile compatibile

Distribuie mai departe

imprimantaDupa o perioada, s-ar putea sa observam ca achizitia unor cartuse noi de imprimanta pentru aparatura pe care o folosim devine tot mai costisitoare. Ne-am gandit insa ca sunt si solutii alternative pentru a obtine acelasi standard de calitate, la un pret mai mic? Pentru ca pana la urma, in esenta avem de ales intre cartuse realizate de producator, cartuse de imprimanta compatibile si remanufacturate. Ca si consumator, avem libertatea de a alege atunci cand suntem adusi in acest loc si moment, al achizitiei de acest tip. Foarte adesea insa, se crede ca suntem obligati a cumpara cartuse de cerneala sau toner ce poarta marca aceluiasi producator (ca si cel al imprimantei) – ni se spune ca in caz contrar, garantia acestor echipamente va fi anulata. Acest lucru nu este insa deloc adevarat – legea  prevede ca folosirea cartuselor compatibile sa nu inlature garantia imprimantelor sau a altor echipamente de acest tip.  Astfel ca poti alege sa cumperi produse mai ieftine, ajungand deseori la economii ce pot varia intre 50 si 75%. Toti marii producatori de imprimante au versiuni compatibile, inclusiv marci ca si Canon, HP, Lexmark, Brother, Epson, IBM sau Xerox. Vezi aici consumabile de imprimanta prin Mival.ro pentru a descoperi toate.

Atunci cand ne pregatim pentru acest pas, putem sa tinem cont de mai multe aspecte: primul dintre ele este stabilirea bugetului.  Foarte adesea, fie ca alegem cartuse originale, fie compatibile, vom avea parte de aceeaasi calitate.

Putina lume stie insa ca si aceste consumabile de imprimanta, compatibile, sunt special fabricate pentru a indeplini specificatiile OEM (original equipment manufacturer). Astfel, sunt stabiliti standarde inalte de calitate, de fiabilitate – rezultatele testelor de imprimare reflecta acest lucru; uneori ele chiar depasind grila specificatiilor date de OEM. Ele sunt fabricate cu componente noi, fiind o alternativa economica la consumabilele de producator. De asemenea, acestea pot sa tipareasca fara probleme acelasi numar de pagini, precum cele recomandate de producator. Acest lucru se intampla deoarece multe cartuse originale, de imprimanta, nu sunt umplute pana la capacitatea maxima. Va rezulta deci , in cazul lor, un cost mai mare per cartus si un cost mai mare per foaie tiparita.

Inainte de ultimul pas de cumparare, trebuie sa ne asiguram ca am ales modelele potrivite de cartuse, pentru modelul nostru de imprimanta. Pentru a minimiza sansele de achizitionare gresita, exista cateva lucruri de care putem tine cont:

– trebuie sa cunoastem cu exactitate marca si modelul imprimantei

– trebuie sa ne asiguram ca imprimanta noastra nu are in ea incorporata chipuri  care impiedica utilizarea cartuselor compatibile.

Pentru a descoperi solutiile potrivite, Mival Group ofera o gama completa de produse – gaseste aici cartuse de imprimanta.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *