Calculatoare

iPad Pro vs Surface Pro – un laptop portabil hybrid poate cu adevarat sa ne inlocuiasca PC-ul?

Distribuie mai departe

Apple si Microsoft au urmat drumuri diferite, insa ultimele inovatii cu care au venit pe piata pentru a inlocui calculatoarele portabile sunt surprinzator de similare. iPad Pro sau Surface Pro pot deveni urmatoarea unealta de munca in viata de zi cu zi ?

Din punctul de vedere al hardware-ului, ce mai recent iPad Pro de 12,9 inchi, daca ii adaugam o tastatura Smart Folio si Apple Pencil este in mod remarcabil extrem de similar cu Surface Pro 6 de la Microsoft. Surface Pro 6 vine cu o serie de imbunatatiri minuscule insa semnficative spre deosebire de predecesorii sai si Microsoft pare sa fi rezolvat in sfarsit problema de fiabilitate care afecta intreaga gama in primii ani de la lansare.

Apple a luat-o pe drumul invers cu iPad Pro, adaugand capacitati asemanatoare celui unui PC cu materialul specific iPad, insa rezistand cu fermitate apelurilor de a face Mac-ul mai asemanator cu un iPad. Insa, in ciuda tuturor acestor imbunatatiri materiale, experienta iPad ramane destul de constanta de-a lungul anilor. Pana in prezent.

Schimbari semnificative. Uita de dark mode. Adevaratele schimbari, cu adevarat semnificative al iPadOS anuntate la WWDC 2019 sunt cele care il fac, in ceea ce priveste utilizarea de zi cu zi, asemanator unui PC sau unui Mac. Exista un nou suport pentru perifericele de stocare externa, un ansamblu extins de unelte de gestiune de tip Finder pentru fisierele locale.

Veti gasi in egala masura cateva imbunatatiri destinate profesionistilor in iPadOS precum posibilitatea pentru administratori de a stoca datele profesionale si personale pe aparate in modul BYOD si gestiunea identifiantilor Apple pentru companii. Pe de alta parte, Surface Pro 6 este un laptop cu toate avantajele si dezavantajele care vin odata cu un PC Windows.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *