Jocuri

3 jocuri cu camioane care au facut istorie

Distribuie mai departe

Fara indoiala, ultimii 10 ani ai secolului 20 au fost cei mai importanti pentru dezvoltarea sectorului de gaming online. De la jocurile cu impuscaturi ca Half Life, Doom si Quake pana la banalele jocuri cu camioane, evolutia acestui segment a fost din ce in ce mai vizibila, asta in pofida faptului ca la un moment dat, circulau niste zvonuri care spuneau ca odata cu dezvoltarea internetului, jocurile vor muri incet-incet.

Jocurile cu camioane, desi aparent o subcategorie nu foarte importanta, parte din categoria mama de jocuri cu masini, au avut si ele o contributie la dezvoltarea segmentului de gaming. Nu au fost foarte multe nume care au avut succes, insa cele cateva care au atras un numar mare de fani, au lasat cu siguranta o amprenta puternica si vizibila in dezvoltarea ulterioara a domeniului de mai sus.

Hard Truck: 18 Wheels of Steel, Tonka Monster Truck si Monster Truck Madness sunt 3 jocuri cu camioane si monster truck-uri despre care se poate spune ca au facut istorie. Hard Truck 18, de exemplu, se voia a fi initial un joc ieftin si accesibil tuturor, in care jucatorii erau pusi in postura unui sofer de tir care trebuia sa livreze marfuri intr-un interval de timp destul de scurt. Gratie succesului avut, au fost create ulterior alte cateva continuari ale jocului, ceva mai evoluate, cu mai multe harti, ba chiar si cu masini si ofiteri de politie care imparteau amenzi pentru nerespectarea legii.

Tonka Monster Truck si Monster Truck Madness nu sunt propriu zis jocuri cu camioane. Sunt insa cu masini de tonaj mare, asadar se incadreaza perfect in aceasta categorie. Diferenta fata de Hard Truck e faptul ca cele 2 au la baza curse de camioane, ce au loc pe diferite trasee, in compania a mai multor masini asemanatoare. Mai mult, in cazul primului, jucatorii aveau chiar si posibilitatea de a participa la probe de trial si chiar de a isi construi singuri masina dorita, lucruri care pana la acel moment, nu prea mai fusesera vazute.

Astfel, toate cele 3 nume de mai sus si-au lasat amprenta intr-un fel sau altul, in evolutia ulterioara a jocurilor. Cert e ca fara ele si fara alte esecuri acea perioada, sectorul de gaming cu siguranta nu ar fi fost la nivelul de astazi.

Un alt articol util vorbeste despre Tehnicile folosite de site-urile de jocuri.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *