Jocuri

Copilul tau are probleme la scoala? Jocurile online ar putea fi problema!

Distribuie mai departe

Nu toti copiii se simt confortabil la scoala, cu atat mai mult cu cat acasa au acces la Internet, la jocuri si la alte modalitati de relaxare. E cunoscut faptul ca cei mai multi dintre cei mici vor face tot posibilul sa ajunga cat mai repede acasa, acolo unde se pot desfata cu jocuri precum Team Battle, Counter Strike sau World of Warcraft, sau de ce nu, in compania site-urilor de jocuri cu animale sau cu masini.

Acest lucru nu ar fi o problema in mod neaparat, insa in realitate, cei mici se vor eschiva deseori de la efectuarea temelor si nici nu vor invata, lucru care cu siguranta le va atrage probleme la scoala. Tocmai de aceea, responsabilitatea pica pe umerii parintilor, care indiferent daca stiu sau nu stiu sa umble la un calculator, trebuie sa invete sa acceseze PC-ul si sa restrictioneze, atunci cand este cazul, accesul celor mici pe site-urile de jocuri online, indiferent ca e vorba de jocuri cu pesti sau jocuri de strategie.

Devin jocurile online o problema?

Nu, in masura in care accesarea lor nu este extrem de frecventa si da, in masura in care parintii nu sunt suficient de responsabili, iar copiii lor neglijeaza sarcinile scolare in detrimentul jucatului pe calculator.

Ce se poate face in acest sens? Ei bine, multi parinti tind sa dezvolte un comportament agresiv/abuziv, ori asta nu e nici pe departe benefic in relatia cu copiii lor si nici nu rezolva absolut nimic.

In primul rand, trebuie vazut daca intr-adevar cei mici au probleme la scoala si care este natura lor. Sunt prea obositi? Nu fac fata nivelului la care se lucreaza sau pur si simplu vin nepregatiti? Daca cel din ultim caz este cauza pentru lipsa performantei scolare, atunci parintii trebuie sa adopte o atitudine ferma, dar calma, in fata copiilor si sa le explice de ce jocurile online nu sunt o solutie si de ce nu trebuie sa-si neglijeze studiile. S-ar putea sa fie nevoie de ceva insistenta in prima faza, insa in timp, pe parcurs ce restrictiile in ceea ce priveste jocurile online devin un obicei, sunt sanse mari ca totul sa revina la normal.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *