Jocuri

Informatii despre jocurile online

Distribuie mai departe

Tic Tac Toe

Jocurile au aparut cam in acelasi timp cu calculatoarele. La inceputuri jocurile erau extrem de simple, neexistand posibilitatile tehnice din ziua de azi dar ele starneau mult mai multa emotie decat acum.

Primul joc pentru calculatoare a fost lansat prin anul 1947 aceasta fiind o simulare de rachete, iar apoi in anul 1952 a fost lansat unul dintre cele mai indragite jocuri care a dominat foarte mult timp. Este vorba de un joc simplu dupa cum spuneam si mai sus, mai exact de jocul X si 0.

Apoi dupa aceste prime jocuri au mai aparut destul de rar si altele noi, totusi incepand cu anii ’70 au inceput sa se dezvolte jocurile arcade. Aceste jocuri arcade sunt acele jocuri care mai exista si in ziua de azi in salile de jocuri asemantoare cu aparatele de pocker. Jocurile Arcade fiind „parintii” jocurile online din zilele noastre.

Jocurile online isi fac si ele aparitie pe la inceputul anilor ’90 dar ele au avut o priza imensa la publica si o crestere pur si simplu alarmanta. In momentul de fata existand sute de mii de astfel de joculete. Acestea sunt mici joculete care deobicei se pot juca intr-un browser web iar complexitatea lor este una relativ mica.

Jocurile online incearca sa acopere orice activitate pe care o intalnim in viata de zi cu zi, astfel putem sa gasim jocuri cu biciclete dar si jocuri de gatit sau jocuri cu taxi. Cand spune orice activitate nu este un lucru mare deoarece apar zilnic tot felul de noi joculete care mai de care mai interesante sau ciudate. Poti gasi pe internet pana si jocuri cu ascutit de creioane.

In cadrul acestor jocuri se pot gasi si adevarate simulatoare, care nu prea fac mari diferente fata de simulatoarele obisnuite. Astfel exista unele jocuri cu avioane care simuleaza zborurile la fel de bine ca adevaratele simulatoare.

Desigur pe langa simplele jocuri si simulatoare isi fac locul si jocuri din care se poate invata o meserie sau un lucru pe care nu il cunosti suficient de bine. Astfel de jocuri sunt: jocuri taxi, jocuri cu parcari, jocuri de gatit, etc.

In concluzie jocurile online devin din ce in ce mai complexe iar utilitatea lor este una de necontestat.

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *