Monitoare

Ce monitor pentru gaming aleg? Plat sau curbat?

Distribuie mai departe

In ultimii ani, monitoarele curbate au devenit din ce in ce mai populare in randul jucatorilor. Datorita faptului ca preturile au scazut enorm la monitoarele curbate – si datorita unor performante care sfideaza alternativele plate – avem toate motivele sa ne punem urmatoarea intrebare: ce monitor pentru gaming aleg? Plat sau curbat?

Indiferent daca esti gamer, arhitect, artist, inginer sau pur si simplu pasionat de tehnologie, ecranele plate si ecranele curbate au ambele loc pe biroul tau. Din acest motiv, am decis sa scoatem in evidenta principalele diferente care exista intre cele doua tipuri de monitoare.

Un monitor curbat este mai imersiv

In ziua de azi, imersiunea este un obiectiv de atins de un numar mare de pasionati de gaming. Pentru a crea acest sentiment de imersiune, produsele trebuiesc astfel concepute incat sa poata fi capabile sa reproduca viata reala. De obicei, folosesc un format 21:9 spre deosebire de formatul traditional, 16:9.

Tehnologia de ecran utilizata poarta numele de “perceptie oculara”. Este ceva ce toata lumea invata inca de la o varsta frageda: vedem lumea in trei dimenisiuni – lungime, latime si inaltime. Daca realitatea noastra ar fi bazata doar pe doua dimensiuni, totul ar parea plat. Aici intra in joc batalia dintre monitoarele curbate si monitoarele plate.

Ecranele curbate sunt mai confortabile pentru ochi

Curbura ecranului permite ochilor nostri sa vada totul in acelasi timp, fara oboseala. Capacitatea de a vedea o scena fara a obosi este un lucru care se produce in mod natural in viata de zi cu zi datorita viziunii periferice. Atunci cand comparam un ecran curbat cu un ecran plat ochii nostri vor prefera in mod natural curbura mai degraba decat o suprafata plata.

Monitorul curbat nu este perfect pentru gaming

In general, aceste monitoare nu se afla la inaltimea monitoarelor plate in materie de rata de refresh si timp de rapsuns.

Monitoarele plate si cele curbate prezinta atat avataje cat si dezavantaje. Totul depinde la urma urmei de preferintele personale. Pentru o productivitate crescuta si pentru urmarirea de continut, monitorul curbat pare o alegere excelenta.

Sursa: https://blu-news.com/hight-tech/tv-et-videoprojection/faut-il-choisir-un-ecran-de-gaming-plat-ou-incurve/

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *