Diferenta dintre un pc de gaming si un pc de birou
2 mins read

Diferenta dintre un pc de gaming si un pc de birou

Cu totii am auzit termenul de PC de gaming, in care pasionatii de PC-uri si de jocuri pot investi o multime de bani…. Dar ce face ca un computer sa fie denumit un „PC de gaming” si care este diferenta fata de computerul pe care compania la care lucrezi il pune pe birou?

Exista o diferenta majora care defineste caracteristicile unui PC de jocuri: o placa video de calitate
Aici se traseaza linia de demarcatie intre PC-urile de consum si cele de gaming. Jocurile necesita un nivel de performanta grafica pe care un computer obisnuit nu il poate oferi cu ajutorul procesarii grafice integrate in CPU. Nu toate CPU-urile integrate sunt neaparat de calitate pentru jocuri, dar noi tragem o linie de demarcatie. Fara o placa video buna, computerul nu face nicio diferenta.

Racire de inalta calitate, adesea racire cu apa

Racirea cu apa este cea mai avansata tehnologie, dar exista si racitoare cu aer de inalta calitate. Procesoarele si GPU-urile din gama premium genereaza multa caldura, iar mentinerea acestor componente la rece si bine ventilate in timpul unui joc prelungit previne problemele, lag-ul si alte probleme de performanta legate de caldura. Prin utilizarea racirii cu apa, putem creste suprafata disponibila pentru a disipa caldura si pentru a indeparta mai eficient caldura de aceste componente. Componentele overclockate produc si mai multa caldura si, la un moment dat, pentru a impinge performanta si mai departe, racirea cu apa devine mai degraba necesara decat pur si simplu optionala.

Stocare performanta a datelor

Tuturor ne place sa ne jucam. Nu ne place sa asteptam sa jucam. Nimanui nu-i plac timpii lungi de incarcare. Stocarea de inalta performanta inseamna discuri dure care ruleaza la peste 7200 rpm sau utilizarea unui SSD in zonele de SSD si a unor discuri rotative in RAID pentru mai multa performanta.
Sursa: https://gtxgamer.fr/difference-entre-pc-gamer-pc-bureautique/

Lasă un răspuns