Mouse-uri

Cum alegem un mouse pentru gaming?

Distribuie mai departe

Persoanele pasionate de jocurile video pe calculator sunt toate de acord cu faptul ca alegerea unui mouse este primordiala, uneori la fel de importanta ca alegerea placii video. In cele ce urmeaza iti vom spune cum poti alege mouse-ul adaptat profilului tau de gamer.

Cum alegem un mouse pentru gaming?

Experienta de joc va fi mai imersiva daca acorzi o atentie sporita materialului de gaming ales. Si unul din cele mai importante materiale in timpul jocului este si mouse-ul.

Mouse cu fir sau fara fir?

La fel ca in cazul modelelor mai clasice putem distinge modele wireless si modele cu fir. Mai mobile si mai usor de transportat, mouse-urile fara fir sunt mai ieftine. Insa, nu se afla in topul preferintelor gamerilor din cauza timpului de latenta mai ridicat ceea ce provoaca un decalaj intre miscarile persoanei care joaca si actiunea jocului.

Conexiunea cu fir ramane cea mai fiabila optiune si drept urmare una de privilegiat de jucatorii care cauta cea mai buna performanta.

Caracteristicile de care trebuie sa tii cont in alegerea unui mouse pentru gaming

Marca. Numeroase sunt marcile care propun si mouse-uri special concepute pentru gaming insa nu toate ofera aceleasi caracteristici. Cele mai populare marci sunt Razer, Logitech sau Corsair.

Rezolutia. Precizia unui mouse se exprima in DPI (dot per inch). Cu cat aceasta valoare este mai ridicata, cu atat mouse-ul va raspunde mai bine comenzilor.

Designul. Pe piata gasim o gama larga de modele de mouse-uri pentru gaming, in diferite culori si materiale. Unele mouse-uri permit personalizarea culorii emise sau sincronizarea cu alte periferice compatibile.

Ergonomia. Cauti un mouse pentru gaming ergonomic care sa iti permita un control sporit al traiectoriei? Ai nevoie sa fii ultra-rapid in click-uri. Opteaza pentru un model care iti lasa degetul mare sa stea pe butoane.

Pretul. In functie de profil, poate fi interesant sa investesti intr-un mouse ultra precis echipat cu cele mai bune functionalitati.

Sursa: https://www.darty.com/darty-et-vous/high-tech/consoles-jeux/pc-gamers/choisir-sa-souris-gamer-les-criteres-de-choix

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *