Mouse-uri

Cum alegi mouse-ul pentru gaming?

Distribuie mai departe

Persoanele pasionate de gaming sunt de aceeasi parere: alegerea mouse-ului este primordiala, uneori mai importanta decat alegerea placii video. De aceea, trebuie sa te asiguri de faptul ca alegi cel mai bun mouse, in functie de profilul tau de jucator.

Experienta ta de joc va fi mai imersiva daca iti alegi cu atentie materialul de gaming…si totul incepe cu mouse-ul.

Mouse de gaming sau nu?

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de configuratia ta dar si de tipul de jocuri pe care ai obiceiul sa le joci:

– Ai ales un laptop pentru gaming? Atunci mouse-ul este esential deoarece tastatura tactila este lipsita de precizie.

– Ai obiceiul sa joci FPS (first-person-shooter) in care tinta este un element major – precum popularele Overwatch, Battlefield sau Warzone? Atunci, in acest caz, mizeaza fara sa eziti pentru un mouse gaming pentru a tinti cu mai mare precizie si sa invingi toti adversarii.

– Din contra, daca ai obiceiul sa joci jocuri casual, precum The Sims sau mai popularul Among Us, mouse-ul nu este neaparat un accesoriu indispensabil. In acest caz, mai bine investeste intr-o casca gaming, spre exemplu.

Mouse cu fir sau fara fir?

La fel ca in cazul mouse-urilor clasice, exista mouse-uri pentru gaming wireless si modele cu fir:

– Mai mobile si mai usor de transportat, mouse-urile fara fir sunt si cele mai ieftine modele de pe piata. Insa, gamerii nu mai sunt atat de interesati de aceste modele de mouse-uri din cauza latentei slabe. Cu toate acestea, la ora actuala, tehnologiile fara fir utilizate, prezinta un timp de raspuns aproape imperceptibil.

– Conexiunea fara fir ramane cea mai fiabila si, drept urmare, o optiune de privilegiat de jucatorii si jucatoarele care cauta performante ridicate. Un alt avantaj oferit de mouse-ul cu fir: nu este nevoie sa il incarci, nu se descarca.
Sursa: https://www.darty.com/darty-et-vous/high-tech/consoles-jeux/pc-gamers/choisir-sa-souris-gamer-les-criteres-de-choix

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *