Programe

Cum se afla ce program intrerupe sleep mode-ul in Windows

Distribuie mai departe

Modul sleep al unui computer este folositor din mai multe puncte de vedere, reducand curentul consumat de acesta si in acelasi timp factura de electricitate si pastreaza computerul gata de folosire la doar un click sau apasarea unui buton pe tastatura. Aceasta functie este in mod special utila atunci cand se pleaca urgent din mijlocul unei sesiuni de lucru si este nevoie sa se revina rapid la lucru la intoarcere.

Cand modul sleep al calculatorului nu functioneaza asa cum trebuie, situatia poate deveni rapid extrem de enervanta, fie din prizma consumului de electricitate, daca lipsa de la calculator este de lunga durata, fie lumina puternica aparuta in mijlocul noptii daca computerul este lasat pe sleep cat utilizatorul doarme. Exista o serie de programe pentru calculator ce pot fi cauza acestei probleme, iata cum se poate descoperi sursa acestor intreruperi:

Deschizand meniul START, se tasteaza CMD in casuta de search. La apasarea butonului ENTER ar trebui sa apara fereastra command prompt. Daca aceasta nu apare, poate fi selectata din lista de rezultate (pentru acest pas este posibil sa fie nevoie sa se ruleze cmd ca Administrator highlightandu-l cu click dreapta si selectand – run as administrator). Odata ce command promptul a fost deschis, se tasteaza urmatoarea comanda “powercfg –requests “ (fara ghilimele) si se apasa din nou ENTER.

Daca un anumit program pentru calculator previne sau deranjeaza functia sleep mode a computerului, detalii despre acesta vor aparea sub forma unei linii de text, spre exemplu “An audio stream is currently in use” (un stream audio ruleaza in momentul de fata). Desi informatia nu este intotdeauna pe cat de precisa pe cat s-ar dori, orice indiciu poate duce catre rezolvarea misterului. In situatia mesajului cu stream audio de exemplu, este posibil sa fie vorba de un call Skype ce a avut o eroare. Functiile multor programe sau ale unor pagini web deschise pot fi sursa acestui gen de probleme, astfel ca indiciile din cmd prompt, chiar daca nu sunt intotdeauna perfect clare, sunt un mare ajutor in rezolvarea problemei.

Daca problema persista in continuare, o solutie pentru ca lumina ecranului sa nu deranjeze in timpul somnului este alegerea de wallpapers cat mai intunecate la culoare, daca nu chiar negre, astfel ca, daca computerul este cumva fortat sa iasa din sleep mode in timpul noptii, ecranul sa nu lumineze puternic camera.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *