Securitate

Evaluarea navigatorilor web populari in termeni de securitate si protectia datelor

Distribuie mai departe

Navigatorii sunt un fel de zei ai internetului. Pare incredibil acest lucru, daca ne gandim sceptic ca doar cateva coduri ne permit accesul in lumea virtuala. Statistica ne-a aratat ca Google Chrome conduce cu 62,5%, dupa care urmeaza Safari de la Apple cu 13,8%. Pe locul trei se afla Internet Explorer si Edge cu 7,0%, dupa acesta Firefox cu 6,3% si pe ultimul loc Opera cu 3,0%. In ultimii ani multi navigatori web incercau sa ajunga pe primul loc, dar nu au reusit pentru ca numarul utilizatorilor windows in fiecare zi creste.
Numerele acestea arata interesul oamenilor in privinta navigatorilor web si OS, dar sa nu uitam nici de termeni de securitate si protectia datelor.
Era o vreme cand Internet Explorer a condus internetul, dar a ajuns pe ultimul loc pe lista noastra. Este unul dintre cele mai putin siguri navigatori. Protectia oferita de IE nu se poate compara cu ceilalti concurenti.
Opera are multe caracteristici de securitate, care iti poate aduce o experienta mai buna de navigare, ca si Malware si protectie Fraud. Dar nu prea are instrumente personalizate pentru a mari securitatea si protectia datelor.
Google actualizeaza tot timpul securitatea navigatorului Chrome, si in aceeasi timp Chrome scaneaza tot ce descarci pentru a minimaliza riscul de virusuri. Chrome are un blocker de pop-upuri obisnuit dar sa nu uitam ca Google stie multe despre noi si monitorizeaza datele personale.
Navigatorul lui Apple, Safari face o treaba decenta in protejarea utilizatorilor. Opreste incarcarea paginilor suspecte si alerteaza utilizatorii in caz de amenintarea potentiala. Actualizarea recenta de la Apple a adus la un nivel inalt termeni datelor personale pentru Safari.
Deoarece Chromium este o platforma de sursa deschisa, utilizatorii pot verifica singuri daca exista orice vulnerabilitate.
Mozilla Firefox ofera o gama larga de optiuni de securitate, pe care multi dintre utilizatori o aprecieaza. Ofera caracteristici ’’ Content Blocking ’’ care permit utilizatorilor sa blocheze urmaritorii detectati de navigator.
Tor Browser este un navigator cu cea mai mare securitate. Nimeni nu iti poate urmari activitatile pe internet si identitatea ta reala poate ramane nedescoperita.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *