Securitate

Google Boots Maker Camera Security de la Nest Hub dupa ce imaginile private devin publice

Distribuie mai departe

Problema a iesit la iveala dupa ce un utilizator Reddit a afirmat ca poate vedea straini pe camera sa inteligenta Xiaomi Mijia.

Compania de electronice din China, Xiaomi, a declarat ca a rezolvat o problema de „actualizare a cache-urilor” pentru camera foto inteligenta Xiaomi Mijia, dupa ce un utilizator Reddit a afirmat ca incearca sa vizualizeze inregistrarile camerei Xiaomi pe Google Nest Hub, in ​​schimb, au aratat videoclipuri ale unor persoane necunoscute.

Problema a fost semnalata pentru prima data de catre un utilizator de pe Reddit care detine o camera IP inteligenta Xiaomi Mijia 1080p. Aceasta camera de securitate poate fi conectata la Google Nest Hub (afisajul inteligent de actiune al Google care permite utilizatorilor sa integreze si sa vizualizeze imagini de pe dispozitivele cu camera Nest si de pe alte dispozitive conectate de la terti) daca utilizatorii isi integreaza conturile Google in aplicatia Mi Home a lui Xiaomi.

Cu toate acestea, proprietarul camerei, sub numele Reddit „Dio-V”, a spus ca atunci cand a incercat sa vizualizeze imagini din camera sa Xiaomi Mijia de pe Google Nest Hub, a vazut in schimb diverse piese de filmare aleatorii, inclusiv imagini ale unor case straine si chiar una care aparent arata un barbat asezat pe o canapea.

De cand a aparut postul Reddit, „de atunci echipa noastra a actionat imediat pentru a rezolva problema si acum este rezolvata”, a declarat purtatorul de cuvant al Xiaomi pentru Threatpost. „In urma investigatiei, am aflat ca problema a fost cauzata de o actualizare a memoriei cache din 26 decembrie 2019, care a fost conceputa pentru a imbunatati calitatea streamingului camerei.”

Glitch-ul s-a „intamplat doar in conditii extrem de rare”, a declarat purtatorul de cuvant pentru Threatpost. In acest caz, s-a intamplat in timpul integrarii intre camera de securitate Mijia 1080p si Google Nest Hub cu un ecran de afisare in conditii de retea slabe, a declarat compania.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *