Securitate

SalvezPC recomanda atentie la linkurile din emailuri

Distribuie mai departe

SalvezPC avertizeaza ca inca de la sfarsitul anului 2012, dar cu o intensificare vizibila de la inceputul acestui an, atacurile informative s-au inmultit si recomanda sa acordati o atentie deosebita acestui lucru.

In cadrul stirilor de la TV mereu auzim ca a mai fost lansat un atac prin posta electronic, numit phishing. Ce inseamna aceasta? Phishing este atunci cand primiti e-mailuri care par sa fie din partea unor institutii de incredere (banci, eBay etc.) si care va determina, sub promisiunea unor castiguri sau beneficii consistente, sa dati click pe niste linkuri unde sa va introduceti datele personale, de la adresa pana la parole si numere de cont bancar. Phishingul se bazeaza in principal pe credulitatea tintelor atacului.

SalvezPC va sfatuieste sa aveti mare grija atunci cand primiti mailuri cu linkuri. In spatele linkurilor se ascund clone ale site-urilor oficiale – adica site-uri care seamana cu cele oficiale, dar nu sunt cele oficiale – care solicita diverse informatii personale. Daca introduceti datele solicitate pe un site clona, atunci tocmai ati devenit victima unui atac informatic.

De curand, a aparut un nou tip de phishing, cel in care e-mailurile pe care le primiti par a fi din partea unor persoane din lista dvs. de contacte, de cele mai multe ori contactele Yahoo Messenger, dar de fapt sunt incercari de a va determina sa dati click pe un link ce va duce spre un site care contine malware sau virusi. Pentru a evita sa aveti probleme, SalvezPC va sfatuieste sa evitati sa dati click pe link-uri suspicioase pana nu intrebati expeditorul sau cel care pare a fi expeditorul mesajului despre ce este vorba, daca intr-adevar acesta a transmis mesajul cu link sau nu.

Avand in vedere cele de mai sus, este recomandat sa aveti mereu Windows-ul actualizat la zi. Acelasi lucru este valabil si pentru antivirusul instalat pe calculator, acesta fiind practic cel care va apara impotriva unor astfel de atacuri informatice. Oferta SalvezPC include antivirus gratuit si este setat in asa fel incat sa fie mereu la zi. Si, in plus, aveti si garantia serviciilor prestate – www.instalarewindows.eu

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *