Software

AMD Ryzen CPU-uri continua sa domine cipurile Intel

Distribuie mai departe

AMD inca domina fara probleme cipurile Intel in lumea procesoarelor, a vandut de doua ori mai multe cipuri decat concurentul lui. Cele mai recente statistici ale vanzatorului cu amanuntul, Mindfactory pe luna Martie, au stabilit ca AMD a vandut 69% CPU-uri, in timp ce Intel doar 31%.
Asta poate fi o poveste familiara deja daca ne uitam inapoi cu sase luni la calculele vanzatorului cu amanuntul, in Septembrie 2018 AMD ocupa 65% din piata. Si asta a crescut putin in Noiembrie pana 69%, cand au vandut 16.000 unitati fata de Intel, care a reusit 8.000.
In cele mai recente statistici din Martie, AMD a vandut aproximativ 13.000 unitati, comparand cu cele 6.000 vandute de catre Intel.
Normal ca nu putem judeca toata piata bazandu-ne doar pe statisticile unui singur vanzator cu amanuntul, dar ne poate oferi o idee corecta si ne putem uita si la perspectiva istorica.
Vanzarile lui Intel au ramas relativ slabe la Mindfactory, in timp ce AMD a vandut de doua ori mai multe CPU-uri in Noiembrie 2018, decat in Noiembrie 2017.
AMD clar a fost sustinut de procesoarele Ryzen cu pretul competitiv, iar Intel a fost retinut cu dificultati de producerea noului silicon. Din motivul lipsei particulare de investitie in CPU-uri la pret accesibil, Intel a ales sa se concentreze pe modele mai bune, la pret mai ridicat.
Cel mai cumparat procesor este Ryzen 5 2600 six-core care este momentan cea mai buna alegere de procesor mid-range. Iar cel mai vandut cip de Intel este puternicul Core i9-9900K.
Asadar nu este surprinzator sa auzim faptul ca, daca comparam mai degraba veniturile decat unitatile vandute, AMD conduce doar cu putin. 54% din banii incasati de vanzatorii cu amanuntul Germani, vin din cipurile AMD. Asa ca Intel a ramas doar cu putin in urma in termeni de profit, decat in ceea ce priveste numarul de cipuri vandute.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *