Tastaturi

Cum alegem tastatura pentru gaming?

Distribuie mai departe

La fel ca si mouse-ul, tastatura reprezinta un accesoriu primordial in arsenalul unui gamer veritabil. Aceasta trebuie sa usureze experienta jucatorului, conferindu-i acestuia reactivitate, precizie si eficienta. Or, din toate accesoriile care insotesc o configuratie PC, tastatura esre fara indoiala cea mai solicitata. Este interfata de predilectie spre universul digital si virtual pe care o folosim atat pentru a ne juca, pentru a selecta armament, pentru a declansa atacuri, sa controlam vehiculele sau hoarda de razboinici care ne ataca sau pur si simplu sa vorbimcu amicii sau cu partenerii de joc.

Pentru a alege cat mai bine o tastatura pentru gaming, cea care iti corespunde cel mai bine, iata principalele criterii de care trebuie sa tii cont, criterii care diferentiaza o tastatura de multitudinea de modele disponibile pe piata.

Tastatura cu fir sau fara fir? Este una din marile dezbateri care agita dintotdeauna comunitatile de gameri. Mai multa vreme, tehnologiei fara fir i s-a reprosat faptul ca nu este suficient de reactiva. Singurul inconvenient al unei tastaturi fara fir este autonomia.

Tastatura cu membrana sau mecanica? Este probabil criteriul principal care diferentiaza o tastatura de alta. Tastaturile pentru PC se bazeaza pe doua tehnlogii diferite – butoane mecanice sau butoane cu membrana. Membranele sunt in voga in ziua de azi, nu fac zgomot la tastare, sunt extrem de placute la atingere. Ofera o reactivitate superioara. In mod traditional, universul gamerilor prefera vechile tastaturi mecanice. Acestea ofera un raspuns tactil mai net si un raspuns sonor mai marcant.

Efectul Ghosting. Tastaturile traditionale folosesc matrici de detectare simpla a tastelor care functioneaza de minune atata vreme cat utilizatorul nu apasa pe doua taste simultan. Cu o matrice simpla,  controlorii tastaturii poat ajunge sa nu mai citeasca corect presiunea celor trei taste simultane, un fenomen cunoscut sub nmele de Ghosting. Pentru a nu fi victima unui astfel de fenomen, tastaturile special concepute pentru gaming sunt dotate cu un efect anti-ghosting.

Distribuie mai departe

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *