Casa si gradina

Arbori fructiferi care adora sa creasca in interior

Distribuie mai departe

Plantele care cresc in interior ne ofera o panoplie de avantaje si beneficii. In realitate, aceste plante purifica aerul din interior si difuzeaza mirosuri placute. In plus, dat fiind faptul ca vorbim despre arbori fructiferi, avantajele sunt si mai numeroase. Numeroase plante pot fi crescute in interior, printre care un numar destul de mare de arbori fructiferi. Fiecare din ei poseda nevoi specifice pentru a creste si a se dezvolta in cele mai bune conditii. Care sunt cei mai buni arbori fructiferi pe care ii poti creste in casa?

Citricele. Lamaie, portocala sau chiar grapefruit, citricele sunt extrem de apreciate datorita aromelor si numeroaselor beneficii asupra sanatatii. Bogate in antioxidanti, citricele sunt cunoscute pentru efectele sale benefice impotriva toxinelor. Pe masura ce vor creste, citricele vor difuza moleculele din antioxidantii lor in aer. Aerul din locuinta va fi mai curat si mai proaspat. Pentru ca citricele sa creasca in cele mai bune conditii in interior, asigura-te de faptul ca beneficiaza de lumina solara suficienta, ca nu sunt expuse la temperaturi inalte sau la un aer uscat.

Curmalele. Pentru a avea un astfel de arbore in interiorul locuintei tale tot ce trebuie este sa desfaci o curmala si sa inlaturi semintele. Lasa semintele in apa timp de 4-5 zile inainte de a le planta. Planteaza-le mai apoi impreuna cu un amestec de nisip si turba. Uda-le odata la doua zile si asigura-te de faptul ca dispun de lumina suficienta si de aer curat.

Smochinele. Pentru a cultiva un smochin, metoda este extrem de simpla. Inlatura semintele de smochina si lasa-le la uscat. Planteaza-le mai apoi intr-un mediu umed. Aseaza mai apoi pe sol putin nisip dupa care acopera totul cu o pelicula de plastic. Smochinul are nevoie de foarte multa lumina. Drept urmare, trebuie sa asezi ghiveciul cu smochin intr-un loc luminos pentru a beneficia de razele soarelui.

Avocado. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca avocado este un fruct bogat in vitamine si nutrienti esentiali. Astfel, plantand un avocado in ghiveci iti vei asigura necesarul de vitamine fara sa fie nevoie sa mergi la magazin pentru a-l cumpara. Pentru a obtine un arbore de avocado inlatura cu grija mijlocul si spala-l bine pentru a elimina orice urma de fruct. Tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi aceasta planta in cele mai bune conditii. Avocado are nevoie de o temperatura de 18 grade si de lumina solara.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *