caramida
Casa si gradina

Constructiile din caramida sunt cele mai rezistente

Distribuie mai departe

Ce este caramida pentru lumea constructiilor?

In primul rand,daca ar fi sa definim intr-un fel caramida am spune ca este unul din cele mai achizitionate produse din categoria materialelor de constructii de-a lungul intregii istorii. Ca un argument al vechimii ei, sta in picioare si astazi Marele Zid Chinezesc dar si Colosseumul Roman.

Un alt aspect care confirma logenvitatea dar si utilizarea intense a acestui produs este si faptul ca este intr-o continua dezvoltare. De la forma, la compozitie sau chiar culoare, industria producatoare este intr-o continua miscare din punct de vedere al inovarii.

Un studiu statistic recent arata ca in Romania doar 40% din constructiile nou ridicate mai folosesc alte materiale inafara de cel mentionat.

Cum si din ce este fabricata caramida?

Principalele elemente care stau la baza proceselor de fabricatie a acestui material de constructii sunt sunt cele patru fenomene naturale fundamentale: apa, aer, foc si pamant.

Materia prima care urmeaza a fi expusa la acele patru elemente naturale se compune in cele mai multe cazuri din argila si nisip la care se adauha diversi compusi care ajuta caramida din punct de vedere al consistentei si porozitatii produsului finit diferit in functie de scopul pentru care este facut.

Dupa ce se realizeaza amestecul de baza, acesta este lasat la uscat in mod natural sub soare dupa care urmeaza a fi ars la temperaturi foarte mari in cuptoare speciale pentru acest scop.

Care sunt calitatile de care se bucura o cladire pe baza de caramida?

Asa cum am mentionat in inceput, longevitatea constructiilor din caramida este incontestabila. In acest sens, dovezile pot fi gasite si in ziua de azi in tari cu istorie bogata precum China, Italia, Germania etc.

Mai concret, acest produs este unul solid si foarte rezistent la deteriorarea cauzata de trecerea timpului. De asemenea, aceste constructii nu au nevoie de tratamente specifice asa cum este in cazul celor ridicate pe baza de lemn.

O alta mare calitate de care se bucura cladirile pe baza de caramida este plusul de siguranta. Fata de alte materiale precumlemnul, acest produs nu intretine focul fiind considerat un material ignifug. Expertii spun ca o bucata de astfel de material poate rezista pana la 1000 de grade Celsius.

Inalta cladiri falnice folosind caramida

Atunci cand aleg caramida pentru a face o cladirre, singura limitare in privinta numarului de etaje poate fi decat legislatia locala. Acest produs este atat de sigur, de rezistent si de trainic incat nu inhiba creativitatea proiectantului atunci cand trebuie sa decida cat de inalta sa fie cladirea.

In ziua de azi caramida poate fi cumparata si de pe internet prin intermediul magazinelor online precum: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/caramida-si-bca

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *