renovare acoperis
Casa si gradina

Renovarea unui acoperis vechi

Distribuie mai departe

Locuiti la casa, v-ati saturat de aspectul imbatranit al acesteia si doriti o reamenajare numaidecat, iar acoperisul vechi al casei, care este din tabla zincata, este ruginit, avand un aspect urat atunci cand iti privesti locuinta? Atunci, daca va doriti o casa moderna si aveti un buget dispobil pentru renovarea ei, iti recomandam sa schimbi acoperisul vechi din tabla zincata cu unul nou din tigla metalica.

Pana acum cativa ani, tabla zincata era cea mai utilizata solutie pentru acoperirea caselor . Transformarea podurilor in mansarde, folosirea izolatie cu polistiren si instalarea geamurilor termopan la case au dus la crearea de umiditate excesiva sub tabla, umiditate care a inceput sa distruga structura acoperisului .

renovare acoperisDurata de viata relativ mica a acoperisurilor din tabla plana zincata a fost inca un motiv pentru care foarte multi proprietari au optat pentru solutiile moderne de invelitori ondulate . Avand in vedere ca protectia otelului este asigurata doar de un strat subtire de zinc, durata de viata a unui astfel de acoperis este de 10-15 ani, rugina instalata oferind inca din primii ani un aspect neplacut acoperisului .

La ora actuala tigla metalica este folosita de toti constructorii cunoscuti cat si de persoanele fizice care isi construiesc sau reamenajeaza locuinta, datorita avantajelor pe care le are.

RETINETI ca tigla metalica montata gresit poate provoca pagube insemnate, atat structurii acoperisului, cat si finisajelor interioare .

Avantaje acoperisuri din tigla metalica

– Daca tabla zincata nu proteja casa de umeaza, tigla metalica a rezolvat aceasta problema deoarece asigura un spatiu de ventilatie sub invelitoare, folosind o folie anticondens .

– Firmele producatoare de tigla metalica va ofera o garantie cuprinsa intre 10 si 50 ani. Durata de viata a unui asemenea produs poate ajunge si pana la 80 – 100 ani.

– Are o greutate usoara de aproximativ 4,5- 6 kg pe mp, ajutandu-va astfel sa faceti economii importante de materiale, atat la fundatie cat si la structura acoperisului .

– Producatorii de tigla metalica va ofera o gama larga de culori, fapt pentru care va puteti amenaja aspectul exterior al casei in stil modern sau clasic, exact asa cum doriti.

– Este indicata pentru persoanele care doresc sa renoveze acoperisul si au un buget limitat, deoarece inlocuirea invelitorii folosind tigla metalica nu impune si schimbarea structurii acoperisului ( grinzi, capriori, astereala ) .

– Daca va faceti griji in ceea ce dificultatea de montare a tigle metalice, atunci trebuie sa va anunt ca este foarte usor de montat pe sarpante cu capacitati portante, iar fixarea se face cu ajutorul unor suruburi autofilentante pe un sistem de sipci si contrasipi din lemn.

Daca va ganditi sa renovati acoperisul folosind tigla metalica, va sfatuim sa cereti oferte de pret cat mai detaliate, din care sa rezulte marca si modelul de tabla, grosimea acesteia, straturile de protectie, folia folosita pentru preluarea condensului, modelul sistemului de drenaj, dimensiunea acestuia.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *