lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-o-lenjerie-de-pat
Casa si gradina

Top lucruri pe care nu le stiai despre o lenjerie de pat

Distribuie mai departe

O lenjerie de pat este ansamblul mai multor piese din dormitor, cum ar fi salteaua, pilota, pernele, cearsaful, dar totodata lenjeria de pat este acel element care ne determina dispozitia sau starea de spirit cu care mergem la culcare.

Cu cat mai frumoasa si mai comoda este lenjeria de pat, cu atat mai placut ne va fi somnul.

Exista multe lucruri curioase despre care, probabil, nu stiai despre o lenjerie de pat. Iata ce curiozitati ne ofera echipa LenjeriiSiCuverturi:

  • De exemplu, stiai ca cel mai lung set de lenjerie de pat, recunoscut si de Cartea Recordurilor Guinness, este confectionat din 5 724 138 m de fire, lungimea acestuia fiind de 685 m, iar latimea de 1,5 m? O astfel de lenjerie gigant, am spune, poata acoperi circa 3000 de persoane.
  • Cel mai scump set de lenjerie de pat este setul englezesc de la Charlotte Thomas Bespoke. Aceasta lenjerie este cusuta manual, realizata din lana merinoasa unica si bumbac egiptean. Setul este decorat si cu aur de 22 carate. O singura fata de perno din acest set de lenjerie valoreaza circa 2500$.
  • In Rusia, pana la sfarsitul sec. XIX, doar cele mai inalte clase sociale foloseau lenjerie de pat. Restul oamenilor de rand foloseau in calitate de perne pungi umplute cu paie. In sec. XVI, la Kremlin a fost infiintata o camera speciala unde se cosea lenjerie de pat si vesminte pentru familia regala.
  • Ornamentele brodate pe lenjeria de pat se considerau candva ”aparatoare de spiritele rele” care incurcau somnul. Femeile isi coseau singure, cu propriile maine, lenjeria de pat, lasand-o in continuare mostenire la copii. Pentru a confectiona un set frumos si de calitate, unele femei pierdeau ani de zile.
  • Atitudinea romanilor din antichitate fata de ornamentele si broderiile de pe lenjeria de pat era una deosebita: se credea ca o lenjerie de pat trebuie sa fie in mod obligatoriu ornamentata, pentru ca doar asa cuplul de tineri casatoriti va putea duce o viata fericita.
  • Lenjeria de pat din matase a fost folosita pentru prima oara de faimoasa Madame de Pompadour.
  • Confectionarea in flux mare a lenjeriei de pat complete a inceput abia dupa sfarsitul celui de-al II-lea Razboi Mondial.
  • Se spune ca daca lenjeria de pat contine ornamente marine, atunci somnul va fi unul linistit insotit de vise frumoase, deoarece tot ce are legatura cu apa, are un efect benefic asupra somnului.

Ce semnifica unele culori de pe lenjeria de pat?

Rosul, de exemplu, este o culoare interesanta care simbolizeaza focul pasiunii. O asemenea lenjerie se potriveste cuplurilor nu doar pentru somn. Folosind o lenjerie de pat de culoare rosie, vei avea o noapte minunata, odihnitoare si o zi plina de dispozitie!

Albul este simbolul puritatii si al pacii. Aceasta culoare este cea mai potrivita pentru un somn lin atat al adultilor, cat si al copiilor.

Galbenul este culoarea ce simbolizeaza soarele si se spune ca lenjeria de pat de culoare galbena iti va conferi putere si energie pentru o zi grea de munca.

Verdele este simbolul prospetimii si al sanatatii. Lenjeria de pat ce contine frunze, flori si alte elemente din natura aduce calmul, linistea si buna dispozitie.

Albastrul este simbolul verii si al puritatii glaciare, iar culoarea maro este considerata simbolul masculinitatii si al fiabilitatii.

Èši-a placut articolul? Da un share si impartaseste cu prietenii tai toate aceste lucruri interesante despre lenjeria de pat!

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *