flori la inmormantare
Comunicate de presa

Ce flori alegi pentru a transmite cel mai bine condoleantele?

Distribuie mai departe

Plecarea unui om din aceasta lume este un moment trist, pe care membrii familiei il resimt cel mai bine. De-a lungul timpului, oamenii au dezvoltat tot felul de obiceiuri pentru a face trecerea mai usoara, iar unul dintre obiceiuri este acela de a aduce flori, lumanari si coroane la casa mortuara. Cei de la Pompe funebre Bojescu au facut cateva statistici referitoare la cele mai populare flori, dar si la alte reguli pe care oamenii le respecta atunci cand isi transmit condoleantele.

Ce flori se ofera la priveghi si care sunt regulile ce trebuie sa fie respectate?

Conform celor de la serviciifunerare.ro, cele mai folosite flori sunt garoafele. Acestea sunt ieftine si exprima foarte bine starea de regret pentru pierdere.

Printre florile foarte populare se numara si trandafirii, crinii sau calele. Regulile esentiale atunci cand se cumpara flori pentru o inmormantare sunt urmatoarele:

Buchetele trebuie sa aiba un numar de flori cu sot. Numarul simbolizeaza uniunea cu divinitatea si inchiderea unui ciclu al vietii;

Trebuie sa fie evitate florile in culori foarte deschise (cu exceptia albului). Niciodata nu se ofera flori roz sau galbene. In rest, se poate opta pentru orice.

Coroana de flori, o alegere foarte inspirata

In ultimii ani, coroanele de flori au devenit din ce in ce mai populare. Acestea reprezinta un semn de respect si pot fi extrem de variate. Se poate opta pentru coroane realizate din flori naturale sau pentru coroane din flori artificiale iar unul dintre avantajele acestor aranjamente este faptul ca pot transmite mesaje.

Coroana de flori isi are originile intr-un obicei stravechi, prin care defunctul era condus la groapa alaturi de un brad impodobit.

Astazi, se considera ca numarul de coroane de la o inmormantare reprezinta gradul de apreciere al persoanei decedate.

Este de apreciat, asadar, daca se ofera o coroana atunci cand se merge la o inmormantare. Coroana nu trebuie sa fie oferita ca atare, ci alaturi de un mesaj. De cele mai multe ori, este suficient daca se trece un mesaj succint si cat se poate de specific, insa mesajul poate sa fie si mai personal in functie de relatia dintre persoana decedata si cel care ofera coroana.

Modul in care se se ofera florile la o inmormantare este foarte important. Cei care doresc sa isi arate respectul pentru persoana decedata trebuie sa respecte regulile referitoare la culori, sa tina cont de numarul florilor oferite si daca aleg sa ofere o coroana, sa opteze pentru o varianta cu flori naturale.

In general, florile naturale pot oferi o doza de optimism si imbunatatesc atmosfera prin mirosul lor placut. Tocmai de aceea, sunt de preferat crinii, care au un miros foarte puternic.

Nu este niciodata placuta achizitia de flori pentru un astfel de eveniment, insa este necesar si poate sa fie un mic semn de respect care ii face pe membrii familiei sa treaca mai usor peste pierdere.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *