poate-cainele-tau-sa-aiba-o-dieta-bazata-numai-pe-hrana-uscata
Comunicate de presa

Poate cainele tau sa aiba o dieta bazata exclusiv pe hrana uscata?

Distribuie mai departe

Nu este un secret faptul ca mancarea uscata este o optiune convenabila pentru proprietarii de caini. In plus, cainii adora crochetele si reusesc sa traiasca o viata fericita si sanatoasa cu aproape orice marca de hrana uscata pentru caini. Cu toate acestea, de la inventarea alimentelor umede conservate si refrigerate, unii oameni au devenit ingrijorati de proprietatile nutritionale ale alimentelor uscate. In timp ce multi blanosi prefera mancarea umeda pentru caini, deoarece este mai gustoasa, asta nu inseamna ca mancarea uscata nu este o optiune sanatoasa. Asadar, sa ne uitam la motivele pentru care cainii pot trai numai cu alimente uscate.

Foarte multi caini sunt hraniti exclusiv cu mancare uscata

Cel mai mare semn ca blanosii pot trai doar din hrana uscata pentru caini este ca milioane de animale de companie fac asta. Este important totusi sa alegi o hrana uscata pe care cainele tau sa o tolereze foarte bine. O marca foarte populara si acceptata de majoritatea cainilor din intreaga lume este Pedigree si o poti achizitiona de pe https://pentruanimale.ro/hrana-uscata-caini/pedigree la preturi avantajoase. De zeci de ani, hrana uscata a fost singura mancare pentru caini disponibila pe piata, deci acesta este un alt indiciu ca blanosii pot trai o viata perfect sanatoasa doar cu astfel de hrana. Este intotdeauna o idee buna sa te adresezi unui medic veterinar inainte de a schimba hrana cainelui tau.

Cand a aparut pe piata mancarea umeda pentru caini, multi oameni credeau ca este o optiune mai sanatoasa pentru animalele de companie. In realitate, ambele tipuri de mancare pentru caini sunt optiuni foarte bune. Hrana uscata pentru caini este acum formulata pentru a contine un anumit procent de proteine si grasimi care sunt necesare pentru sanatatea cainilor. Ar trebui sa discuti cu medicul veterinar despre ce hrana ar fi cea mai buna pentru cainele tau. Cainilor cu probleme dentare li se recomanda adesea hrana umeda, in timp ce cainii cu alte afectiuni medicale pot avea nevoie de hrana uscata pentru a ramane sanatosi.

Stiinta din spatele hranei uscate pentru caini

Cainii pot fi hraniti exclusiv cu hrana uscata datorita continutului acesteia. Marcile bune de hrana uscata pentru caini vor contine intre 18 si 32 % proteine si intre 8 si 22 % grasimi. In plus, alimentele uscate vor contine carbohidrati care dau energie cainelui tau. Toate aceste ingrediente sunt importante pentru blanosul tau. Alimentele umede pentru caini sunt adesea mai bogate atat in proteine, cat si in grasimi, dar au un continut mai scazut de carbohidrati. Acest lucru inseamna ca animalele de companie care au nevoie de mai putini carbohidrati in dietele lor se vor descurca mai bine cu hrana umeda pentru caini. Pe de alta parte, cainii care sunt foarte activi ar putea avea nevoie de hrana uscata care sa le asigure suficienta energie pentru intreaga zi.

Daca blanosul tau este obisnuit sa consume alimente umede, trecerea la mancare uscata poate fi dificila. Cainii adora hrana umeda, dar nu este la fel de accesibila la pret cum este mancarea uscata. Trecerea la hrana uscata este o optiune buna pentru multi proprietari de animale de companie, dar si pentru cainii care trebuie sa primeasca hrana uscata din motive de sanatate. Indiferent de motivul pentru care doresti sa faci schimbarea, trebuie sa consulti mai intai medicul veterinar. Tranzitia trebuie sa aiba loc treptat, ceea ce inseamna ca vei combina alimentele umede cu cele uscate pentru o perioada de timp. Acest lucru va preveni aparitia problemelor de stomac. In acest timp, este o idee buna sa elimini orice alta sursa de hrana, cum ar fi mancarea gatita in casa, deoarece doar asa vei putea observa daca mancarea uscata este bine tolerata de catre blanosul tau. Daca animalul de companie pare sa aiba probleme cu mancarea pe care i-o oferi, consulta medicul veterinar pentru sfaturi, deoarece acesta este in masura sa-ti recomande un aliment care va functiona mai bine pentru cainele tau.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *