camera foto
Cumparaturi

5 Sfaturi utile pentru acumulatorii aparatului tau foto

Distribuie mai departe

camera foto
Camera foto digitala

Daca ai observat ca nivelul de energie a aparatului tau de fotografiat scade foarte usor, indiferent de cum ai face pozele, este timpul sa iti pui anumite intrebari. E un lucru cunoscut ca bateriile reincarcabile, realizate de brandurile producatoare au tendinta de a-si pierde abilitatea de a mentine o incarcare completa, dupa un anumit numar de utilizari. Iar a ramane fara baterie, la camera foto, atunci cand parca avem mai mare nevoie de o solutie profesionala pentru imortalizarea unui moment special, este cu adevarat frustrant. Exista cateva sfaturi si trucuri menite sa ne ajute sa adaugam un plus de viata bateriei, chiar si de la modelele mai vechi de aparate foto. Iar daca acestea nu se vor putea aplica in situatia noastra, avem libertatea de a ne indrepta catre variantele compatibile de acumulatori pentru aparate foto, la PowerConnect.ro.

  • Daca aparatul foto detinut are un viewfinder (vizor optic) – acea mica deschidere in spatele camerei, ce permite incadrarea fotografiilor, poti sa opresti ecranul LCD si sa folosesti doar respectivul viewfinder. E de la sine inteles ca LCD-ul e un puternic consumator de energie (furnizata bineinteles de acumulatori).

  • Incearca sa eviti folosirea blitz-ului, pe cat posibil. Utilizarea continua (frecventa) a acestuia poate sa duca la o golire rapida a acestor acumulatori de aparat foto. Desigur, exista si situatii in care folosirea unui flash e absolut necesara, insa ca regula, e bine sa oprim blitzul – vom observa, mai mult de atat, ca nu doar acumulatorul va fi mai bine protejat ci si culorile pozelor vor fi mai aproape de realitate (pastrand tonurile reale de nuanta ale pielii umane).

  • Nu petrece prea mult timp analizandu-ti sau sortandu-ti pozele, direct din camera. Motivul este relativ simplu si usor de intuit – cu cat ai ecranul LCD mai mult timp pornit (fara a face efectiv poze), cu atat se va descarca mai usor acumulatorul. Dupa ce ai ajuns acasa, cu bine, ori ai o sursa constanta de alimentare, poti petrece cat de mult timp doresti pentru analizarea, editarea sau stergerea fotografiilor slabe. Pentru un plus de siguranta, alege un card cu o capacitate mai mare.

  • Redu din nivelul de iluminare al LCD-ului aparatului foto (daca acest lucru e posibil). Cu cat acesta e mai deschis, mai luminos, cu atat bateria se goleste mai repede. Poate ca un ecran LCD mai intunecat e mai greu de analizat, in special in lumina solara directa, insa iti va prelungi considerabil durata de viata a bateriei.

  • Foloseste functia de economisire energie (power saving) a aparatului foto. Intr-adevar, poate necesita un anumit timp pana ne obisnuim cu ea, datorita modului in care camera intra in standby sau sleep ori de cate ori nu o folosim pentru o anumita perioada de tip. Insa foarte adesea si aceasta poate fi modificata, ajungand la 15 sau 30 de secunde de inactivitate.

Daca ai folosit toate aceste sugestii si nimic nu pare sa ajute autonomiei aparatului tau de fotografiat, este cu siguranta timpul sa gasesti o solutie potrivita de alimentare, precum cele prezente in sectiunea de acumulatori pentru aparate foto la PowerConnect.ro !

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *