Carti

Top carti de citit si de (recitit) daca esti un bookaholic

Distribuie mai departe

O carte buna, must-have pe care adori sa o citesti si sa o recitesti este cea care te face sa meditezi, este cea care te face sa razi sau sa plangi, care iti da fiori reci pe sira spinarii sau care iti face piele de gaina.  Este o carte pe care adori sa o citesti si sa o recitesti de o mie de ori.

Iata o selectie a celor mai frumoase carti de citit si de recitit de cate ori simti nevoia.

1984, de George Orwell. O carte care ar trebui sa fie abolsut obligatorie pentru orice tanar adult, deoarece ne pune pe ganduri. O descriere frapanta a unei lumi imaginare unde tehnologia ar depasi orice limita pentru a incepe sa ne manipuleze.

Leul, de Joseph Kessel. Este vorba despre o poveste neobisnuita au unei prietenii dintre o fetita si un leu, care ne introduce inca din primele pagini in caldura climatului african.

O camera separata, de Virginia Woolf. Virginia Woolf, un nume marcant pentru literatura feminista, isi pune mai multe intrebari in aceasta carte cu privire la conditia femeilor. De ce au devenit atat de putine scriitoare de succes? De ce sunt atatea prejudecati sau stigmate atunci cand vine vorba despre ele?

Frumoasa Domnului, Albert Cohen. Este un romant inevitabil de dragoste, care prezinta o iubire distrugatoare, o pasiune carnala fara limite si o acreala infinita la sfarsit.

Povesti despre nebunia obisnuita, Charles Bukowski. O carte unde se descrie perfect perioada anilor ’70-’80, cea asa- numita « beat generation ». Si totusi, este o carte incredibil de actuala. O adevarata pledoarie pentru libertatea de a fi, de a actiona, de a gandi, de a trai, de a face dragoste… de citit neaparat.

Sa ucizi o pasare cantatoare, Atticus Finch. O carte care evoca teama de necunoscut, care vorbeste despre prejudecati, dar si despre consecintele minciunii.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *