Cumparaturi Flori si cadouri

Ce trebuie sa stim despre flori si depozite – flori import Olanda

Distribuie mai departe

Florile dau viata oricarei incaperi, dar este foarte important si modul in care sunt aranjate. De aceea, cele mai multe persoane apeleaza la florarii, unde gasesc aranjamente deja facute, in functie de sezon. De multe ori, preturile practicate sunt ridicol de mari, adaosul comercial depasind 100%.

Ar trebui sa stiti faptul ca, daca decideti sa va faceti singuri aranjamentele florale, veti avea posibilitatea sa reduceti considerabil costurile. Un prim pas il reprezinta evitarea florariilor si a comerciantilor de flori de import. Acum, intrebarea este „De unde luam florile?”. Simplu, in fiecare oras exista cel putin un depozit en gros de flori, de unde, de fapt, le achizitioneaza si comerciantii, astfel avand posibilitatea sa reduceti pretul la peste jumatate fata de cel de pe piata florariilor.

Inainte de a apela la aceasta metoda, trebuie sa stiti durata de viata a unor flori, zona de unde sunt aduse si mediul in care trebuie tinute. Majoritatea florilor sunt aduse din Olanda, desi exista depozite aprovizionate si din alte tari, chiar si din Romania. In acelasi timp, drumul din Olanda pana in Romania este de aproximativ doua zile, iar florile sunt tinute in camioane care au o temperatura ambientala destul de scazuta. Pentru a putea fi siguri ca florile isi vor mentine proprietatile – prospetime, miros – ar trebui sa ne uitam ce conditii sunt in depozit. Se intampla, de multe ori, ca florile sa fie scoase de la 2 ºC (din camion) intr-un mediu foarte rece sau foarte cald, riscul fiind moartea acestora.

Pe de alta parte, durata de viata a florilor este de aproximativ o luna, in functie de tipul de floare. Perioada este atat de mare deoarece, cel putin in cazul trandafirilor, acestea sunt taiate si pregatite de transport din perioada in care abia se formeaza bobocul, motiv pentru care unele flori vor fi inchise la achizitionare, iar altele vor fi complet deschise.

Fiti foarte atenti si la cat de sanatoase sunt florile de import din Olanda. Ele pot capata boli, in sau inainte de a ajunge in depozit, si, chiar daca par sanatoase la achizitionare, ele vor putea sa se vestejeasca in aceeasi zi sau cel tarziu in ziua urmatoare.

Considerand faptul ca ati verificat toti acesti factori, este momentul sa va hotarati ce flori doriti sa aveti in casa. Cu siguranta nu veti putea avea lacramioare iarna, decat daca faceti comanda speciala, costurile fiind foarte ridicate. Asadar, indreptati-va spre cele de sezon, formand buchete atragatoare si variate, pentru casa sau pentru ocaziile speciale.

In concluzie, va trebuie doar rabdare si imaginatie pentru a putea avea cele mai frumoase aranjamente florale la preturi scazute, secretul stand in alegerea unui depozit en gros de flori.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *