Cumparaturi

Cum sa alegi un pepene verde bun?

Distribuie mai departe

Numerosi sunt cei care nu au habar cum sa aleaga un pepene perfect. Ei doar bat pe o parte a acestui fruct mare, ca si cum ar sti ce fac. Cu toate ca poate fi dificil sa aflam cat de copt este interiorul unui fruct inspectand doar interiorul, sunt foarte multe trucuri pe care le poti invata, ca sa te ajute sa alegi un pepene perfect.

Cauta un pepene cu aspect uniform. Cauta un pepene tare, simetric, fara zdrobituri, taieturi sau adancituri. Daca pepenele are vreo umflatura, asta poate insemna ca a primit o cantitate neregulata de soare sau apa, in timpul cresterii, asta cauzeaza uscare sau incoerenta.

Ridica-l. Un pepene bun trebuie sa fie mai greu decat  pare, asta indica ca este plin de apa si prin urmare bun si copt. Incearca sa compari greutatea pepenelui ales cu un alt pepene de aceeasi marime, cel care este mai greu este si mai copt. Acest sfat functioneaza si la alte fructe si legume.

Uita-te la pata de camp. Dedesubtul pepenelui ar trebui sa aibe o pata de culoarea galben crem, acest lucru se cunoaste sub numele de pata de camp. Aceasta este partea pe care a stat pepenele pe pamant, deci, cu  cat mai inchisa este pata cu atat mai bun este pepenele. Daca pata este alba sau chiar nu exista, inseamna ca a fost cules prea devreme si nu este copt.

Un pepene perfect copt are o culoare de verde inchis si este mat. Un pepene stralucitor de obicei nu este copt.

Daca alegi sa cumperi un pepene deja taiat, alege unul de culoare rosu aprins si cu seminte maro inchis sau chiar negre. Evita bucatile cu dungi albe si abundenta de seminte albe. Ar trebui sa te feresti si de bucatile la care interiorul pare uscat sau fainos sau daca se separa de samburi.

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *